Koronakoordinaatioryhmä käsittelee maskisuositusta tänään

0

Koronatilanne on Varsinais-Suomessa edelleen huolestuttava. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 152 (Somero 12). Viikko sitten ilmaantuvuus oli Varsinais-Suomessa 133. Positiivisten testien osuus on noussut ja on nyt melkein kuusi prosenttia, joka osoittaa, että testaus kohdentuu oikein.
Somerolla on viimeisten kahden viikon aikana todettu viisi tartuntaa.
Etätyösuositus loppuu Varsinais-Suomessa kaksi viikkoa ennen kansallista linjausta, eli 30.9. Korona leviää nyt eniten perheissä tai samassa taloudessa asuvilla, lähipiirissä ja työpaikoilla, jotka ovat muulla kuin sosiaali- ja terveyshuollon alalla.
Kun ihmiset palaavat työpaikoille on yhä tärkeämpää käyttää kasvomaskia.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut 30.9. oman päivityksen kasvomaskisuositukseen. Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä katsoo, onko tarpeen korjata myös Varsinais-Suomen kasvomaskisuositusta. Asiaa käsitellään tänään.
Varsinaissuomalaisista yli 12-vuotiaista ensimmäisen rokotuksen on saanut jo yli 84 prosenttia, Somerolla 79, ja toisen annoksen 68 prosenttia, Somerolla 71.