Koronapassin käyttöönotto on lisännyt rokotushalukkuutta maakunnassa

0
Koronapassin käyttöönotto on saanut ihmiset hakeutumaan rokotukseen, kertoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedotteessaan.

Koronavirustaudin tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 120 (Somero 58). Viikko sitten ilmaantuvuus oli 155.

Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on myös laskenut ja on nyt 6,5 prosenttia. Somerolla on todettu 2 tartuntaa viimeisen kahden viikon aikana.

Sairaalakuormitus on yhä korkea ja Tyksissä on tällä hetkellä hoidossa kuusi koronapotilasta osastohoidossa ja viisi tehohoidossa.

Neljän viime viikon aikana (viikot 38–41) Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa alkoi 41 hoitojaksoa koronavirusinfektion vuoksi. Näistä 41 potilaasta 30 (73 prosenttia) oli kokonaan rokottamattomia, viisi (12 prosenttia) oli saanut yhden rokotteen ja kuusi (15 prosenttia) kaksi rokoteannosta.

Sairaalakuormituksen ennakoidaan pysyvän lähipäivinä vähintään nykyisellä tasollaan.

Rokotuskattavuus on Varsinais-Suomessa 12 vuotta täyttäneiden joukossa ensimmäisen annoksen osalta 86 prosenttia ja toisen annoksen kohdalla 75 prosenttia.

– Meillä on korkein ensimmäisen annoksen rokotusprosentti ruuhka-Suomessa. Itä-Suomessa, jossa on korkein rokotuskattavuus maassamme, on vanhempaa väestöä kuin Varsinais-Suomessa, sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo tiedotteessa.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä on Varsinais-Suomessa kasvanut viime viikkojen aikana melko hitaasti.

Maakunnassa on noin 53 000 kaksitoista vuotta täyttänyttä asukasta, jotka eivät ole vielä ottaneet yhtäkään rokotusta.

– Tämä luku on hitaasti pienentynyt. Viime viikolla ensimmäisiä rokoteannoksia annettiin kuitenkin noin 2 200, kun edeltävinä viikkoina määrä on jäänyt alle 2 000:n. Todennäköisesti koronapassin käyttöönotto on lisännyt rokotushalukkuutta, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo tiedotteessa.