Kurssitusta vapaaehtoistyöhön, ulkoilun avustamiseen

0
Kaikki eivät välttämättä uskalla tai pysty lähtemään yksin ulos.

Someron seurakunta ja kaupungin liikuntapalvelut järjestävät yhdessä ulkoiluystäväkoulutuksen loka-marraskuussa 29.10. ja 12.11.
Kahden kurssikerran kurssilla opitaan vapaaehtoistyön periaatteita, saadaan valmiudet ulkoilun avustamiseen, apuvälineiden käyttöön, kotivoimistelun opastamiseen ja ulkoilureittien valintaan.
– Liian monet iäkkäät jäävät sisälle koteihinsa, kun rohkeutta lähteä yksin ulkoilemaan tai liikkeelle muutenkaan ei ole, sanoo seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtä.
– Ulkoiluystävä kannustaa ja tukee. Ulkoiluystävä saa hyvän mielen ja itsekin syyn lähteä liikkeelle.
Seurakunta koordinoi vapaaehtoiset apua tarvitseville, ja seurakunnan vapaaehtoistyönohjaajaan voikin olla yhteydessä, jos kaipaa ulkoiluystävää tai saattoapua tai seuraa. Tai haluaa lähteä ulkoiluystäväksi itse.
Ulkoiluystäväkurssin kouluttaja on Ikäinstituutin kurssittama Sari Majuri, ja kurssipaikkana on Loiskeen neuvottelutilat.
Ulkoiluystävätoiminta on osa Ikäinstituutin Voimaa Vanhuuteen -hanketta.
Kahden perjantaisen koulutuspäivän väliin jää käytännön harjoittelujakso, jona aikana jokainen kurssilainen pääsee testaamaan opittuja käytännössä.
– Maksuttoman kurssin käyminen ei velvoita vielä sitoutumaan ulkoiluystäväksi, mutta tarve ikäihmisten keskuudessa on suuri, sanoo Torkkomäki-Ryhtä.
Kurssille voi ilmoittautua seurakunnan kotisivujen kautta. Lisätietoja kurssista antavat seurakunnan vapaaehtoistyön ohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtä ja kaupungin liikunnanohjaaja Eeva-Maija Kara.