Puhelinsoitto käy edelleen

– Meiltä on kyselty, miksei Someron terveyskeskuksessa ole sähköistä ajanvarausta. Päänavaus on tehty. Laboratorioon voi nyt varata ajan sähköisestikin. Puhelinsoittoajanvaraus on edelleen myös käytössä, kertoo Someron terveyskeskuksen vastaanoton osastonhoitaja Sari Moisander.

– Etenkin töissä käyvät ovat toivoneet, ettei joutuisi jonottamaan puhelimessa tiettyyn aikaan, vaan voisi varata ajan milloin ja missä vain, jatkaa Moisander.

Sari Moisander sanoo, että tarkoitus on laajentaa sähköistä ajanvarausta tuonnempana myös hoitajien vastaanotolle sekä röntgeniin.

– Se on vielä kehitysasteella. Meidän pitää ensin selvittää muutamia asioita. Ensinnäkin, että aikoja on tarpeeksi tarjolla.

Ajanvaraus vaatii voimassa olevan lähetteen laboratoriotutkimuksiin. Ilman lähetettä ei voi ottaa kokeita.

Aika varataan netissä laittamalla hakukenttään Oma terveytesi Somero. Sieltä löytyy linkki https://somero.terveytesi.fi/portal#/main. Sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, varmennekortilla tai mobiilivarmenteella. Vapaana olevat laboratoriotutkimusajat tulevat näkyviin.

– Tällä hetkellä sähköistä ajanvarausta vielä kehitetään ja korjaillaan. Varattu aika ei vielä näy asiakkaalle omakannassa, vaikka ajanvaraukset ”pääsevät läpi” ja ovat tulleet laboratorion tietoon, tähdentää osastonhoitaja.

Hän neuvoo, että kannattaa ottaa aika muistiin heti varausta tehdessä.

– Näytteenottoajan voi varata edelleen myös puhelimitse. Jos esimerkiksi on jotain kysyttävää, kaipaa lisätietoja tai haluaa kysyä, onko lähete voimassa, niin henkilökohtainen kontakti on parempi vaihtoehto kuin sähköinen asiointi, selvittää Sari Moisander.

Näytteenottoaikoja voi varata puhelimitse laboratoriosta maanantaista torstaihin kello 12–14 ja perjantaisin kello 12–13 numerosta 044 7792 534.

– Aika kannattaa varata hyvissä ajoin. Ajansaannin nopeus riippuu pitkälti siitä, onko paljon paastokokeiden tai uloslähtevien tutkimusten tarvitsijoita.

Somerolaiset pääsevät terveyskeskuksen laboratorioon myös yksityislääkärin lähetteellä. Tästä laboratoriokäynnistä peritään 40 euron käyntimaksu.

Näytteitä otetaan laboratoriossa arkisin kello 7.10–11. Lääkärin määräämiä päivystyskokeita otetaan myös tuon ajan ulkopuolella.