Lampisilla jälleen tupla-SE viikonloppu

0
Mico Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Lampisen veljekset Max ja Mico heittivät molemmat jälleen ikäluokkiensa Suomen ennätykset. Mico jatkoi 15-vuotiaiden kiekonheiton ennätyssarjaansa tällä kertaa miesten kaksikiloisella, jossa yhden harjoituksen jälkeen ensimmäinen kilpailu toi voittotuloksen 44,77. Max puolestaan heitti kuusikiloisella moukarilla M17-ikäluokan uuden SE:n 74,22. Uudet ennätykset syntyivät Espoon kaksipäiväisissä heittokisoissa.
Mico Lampinen on nyt syyskuun aikana heittänyt 15-vuotiaiden SE:n neljällä eri painoisella kilon ja kahden kilon välisellä kiekolla. Aiempi kahden kilon kiekon SE 43,66 oli Seppo Paavolan nimissä 46 vuoden takaa.
M17-sarjan aiempi kuuden kilon moukariennätys 74,08 taas oli Olli-Pekka Karjalaisen 24 vuotta sitten heittämä, silloin välineen paino tosin oli 6,25 kiloa.
Veljekset kohtasivat toisensa ennätysheittojensa jälkeen M17-sarjan viiden kilon moukarikisassa. Max otti voiton tuloksella 78,40 ja kolmanneksi sijoittunut Mico paranteli kahdesti omaa sivulajinsa ennätystä heittäen parhaallaan 64,34.

Max Lampinen