Lisää rahaa frisbeegolf-radan ja kaupungintalon katon korjaukseen

0
Anu Lankisen tyylinäyte frisbeegolfradalla, jonka rakentaminen sai 1500 euron lisämäärärahan.

Kaupunginvaltuusto myönsi 230 000 euron lisämäärärahan kaupungintalon vesikaton saneeraukseen.

Syynä kustannusarvion ylitykselle on, että urakan toteutustapa on muuttunut alkuperäisestä, jossa piti vain päällystää vanhat bitumikerrokset uudella bitumikermillä. Uusien suunnitelmien mukaan kattoa lisäeristetään. Sen myötä räystäsalueet korotetaan, jotta saadaan tarvittavat kallistukset.

Lisämääräraha otetaan Tervaskannon uudisrakennuksen suunnitteluun ja toteutukseen tälle vuodelle varatusta miljoonan euron potista. Hoivakotiin kun varattiinkin tälle vuodelle vain 100 000 euroa.

Valtuusto myönsi 15 000 euroa lisää frisbeegolfrataan, joka otetaan myös talonrakennusinvestointiohjelman Tervaskannon kuluvalle vuodelle suunnatuista euroista.

Rankkulan uuden radan kustannukset ylittyivät alkuperäisestä arviosta, 10 000 eurosta 24 500:aan. Heittopaikkojen maasto oli haastavampaa kuin oli arvioitu, työhön kului ennakoitua enemmän aikaa ja sitä kautta työn kustannukset kasvoivat. Konetyön osuus oli noin 11 600 euroa, henkilötyön 3 000, kaupungin oman henkilötyön 4 300 sekä materiaalin noin 5 700 euroa.

Lisää rahaa tarvitaan myös Sairaalatien rivitalojen kattoremonttiin. Valtuusto myönsi 45 000 euroa. Rahat otetaan talonrakennuksen investointiohjelman vuoden 2021 määräahoista kohdasta ”kiinteistöjen muut korjaukset”.

Tänä vuonna toteutetaan vain B-rakennuksen katto. Rakennus A sekä huoltorakennuksen kattoremonttia ehdotetaan ensi vuoden investointiohjelmaan.