Löytökissat kaipaavat avustuksia

0

Forssan seudulla järjestetään jo 20. kerran lahjoituskeräys apua tarvitsevien eläinten hyväksi. Keräyspaikat sijaitsevat vain Forssassa ja sen lähikunnissa, ei Somerolla. Osa saaduista tuotteista toimitetaan kuitenkin myös Somerolle.
– Tänä vuonna Jokioisten eläinsuojeluyhdistyksen Jesyn kanssa on myös keruuapuna uusi eläinsuojelutoimija, Someron Eläinapu, kertoo Jenni Tavén keräyksen järjestäjistä.
– Ikävä tosiasia on, että ruokaa ja tarvikkeita kaipaavat löytöeläimet ovat melkein aina kissoja. Toivomme, että kaikista halvimmat ruoat jätetään ostamatta, sillä kissat ovat nirsoja halpamerkkien suhteen ja niissä on usein huonot ravintoarvot. Toivomme erityisesti kissojen penturuokaa, kissojen märkäruokaa, kissanhiekkaa sekä mato- ja ulkoloislääkkeitä.
– Koirien ruoalle ja tarvikkeille, kissojen kuivaruoalle tai tekstiileille ei ole tällä hetkellä tarvetta, Tavén toteaa.
Jesyn saamat lahjoitukset välitetään Löytöeläinkoti Käpälämäkeen Jokioisille, joka huolehtii Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan, Ypäjän ja Loimaan löytöeläimistä. Someron Eläinavun saamat lahjoitukset välitetään yhdistyksen sijaiskodeille ja löytöeläinkoti Omatassuun Somerolle.
Miehitetyt keräyspisteet ovat Forssassa lauantaina ja sunnuntaina K-Citymarketissa (Jesy) ja Prismassa (Someron Eläinapu).

Keräyskärryt 4.–10. lokakuuta: DogFeelGood Forssa, Vorssan Lemmikkipuati, Musti ja Mirri Forssa, Kutomon Apteekki (K-Citymarket), Forssan Vanha Apteekki (Prisma), Forssan Keskusapteekki (Prisma), Autokeidas Forssa.

Keräyskärryt 8.–10. lokakuuta: S-Market Jokioinen, S-Market Tammela, Sale Humppila ja Sale Ypäjä.

Juhlavuoden kunniaksi Jesy järjestää Forssan K-Citymarketissa näyttelyn, josta löytyy esitteitä, tarinoita löytöeläimistä ja lehtiartikkeleita vuosien varrelta. Näyttelyssä voi vierailla vapaasti koko viikon ajan.

Jos haluaa tukea suoraan Someron Eläinapu -yhdistystä, niin ohjeet löytyvät helposti yhdistyksen kotisivuilta.
Yhdistyksen puheenjohtaja on Janna Tyni ja varapuheenjohtaja Tarja Mannervuori.