Luonto ja nauru antavat voimaa

0
Liikunta on myös hauskaa.

Vanhustenviikkoa on vietetty teemalla Luonto antaa voimaa. Kiiruun puistoon suunniteltu iäkkäiden ulkoilupäivä jouduttiin tosin siirtämään sateen vuoksi sisätiloihin, mutta tapahtuma osoitti, että myös nauru antaa voimaa. Viitisenkymmentä iloista liikkujaa jumppasi ja tutustui monenlaisiin Somerolta löytyviin virkistys- ja muihin palveluihin.

Someron eurakunnan ja Someron Liikunnan järjestämä tapahtuma aloitettiin Anzela Trofimovan, Mira Teräväisen ja Eeva-Maija Karan vetämällä alkujumpalla, minkä jälkeen väki kiersi monitoimitalossa olevilla erilaisilla pisteillä, joissa muun muassa tavattiin vanhusneuvoston tai seurakunnan väkeä, esiteltiin seniorineuvolaa, annettiin liikuntaneuvontaa tai pelattiin hauskoja pelejä.

Esimerkiksi Eläkeliiton Someron yhdistyksen rastipisteellä jonotettiin TonkKumi -peliin, jossa heitettiin nännikumeja maitotonkkaan.

– Otamme tässä koronan jälkeen uutta alkua toiminnoissa, totesi yhdistyksen puheenjohtaja Pertti Tamminen jakaessaan Alku-karkkeja pelin tiimellyksessä.

Raija Aavakangas, 91, tasapainoili ”kivillä” helpon näköisesti.

– Kunto pysyy, kun puuhastelee mökillä. Pidän itse huushollini kunnossa, sahaan puut ja leikkaan nurmikot, sanoo vireä leski.

Ennen koronaa hän kävi muun muassa tuolijumpassa ja osallistui muutenkin monenlaiseen toimintaan, mutta pandemian vuoksi yhteydet ulkomaailmaan jäivät vähiin.

– Nyt vihdoinkin pääsee taas ihmisten ilmoille, hän huokaa ja jatkaa kohti seuraavaa rastia.

Torstaina teemaviikon ohjelmassa oli kahvihetki seurakuntakeskuksessa ja sunnuntaina Someron kirkossa vietetään luomakunnan sunnuntaita, jossa yhdistyy sadonkorjuun kiitosmessu ja eläkeläisten kirkkopyhä. Messun jälkeen seurakuntakeskuksessa on tarjolla uutispuuroa ja kirkkokahvit MTK:n tapaan.