Veteraanimäkihyppääjä tähtää maaliskuun MM-kisoihin

0
Marko Jokiniemen plakkarissa on mitaleja niin juniori- kuin veteraanisarjoista. Mieli tekisi lisää menestystä.

Marko Jokiniemi leireili Puijolla

Somerolaistaustainen veteraanimäkihyppääjä Marko Jokiniemi käväisi syysleirillä Kuopion Puijolla. Kaikkineen leirillä oli 15 hyppääjää.

Leirikisa pidettiin lauantaina ja sunnuntaina jatkettiin hyppäämistä. Jokiniemen K-64 mäen ponkaisut liisivät hyvin. Hänen kisahyppynsä kantoivat 63, 64 ja 67 metriä.

Jokiniemi oli toinen 40–50-vuotiaiden sarjassa. Voiton nappasi kuopiolainen Pasi Huttunen ja kolmas oli kajaanilainen Seppo Kinnunen.

– Mukavasti leiri vierähti ja hyppyjä tuli paljon, kertoo Jokiniemi.

Talvella on tulossa Taivalkosken leiri. Jokiniemi suunnittelee osallistuvansa tammikuussa Jyväskylässä pidettävään Matti Nykäsen muistokilpailuun, jossa on myös veteraanisarjat erillisenä.

Helmikuussa Puijo–Siilinjärvi -akselilla on kisoja.

Maaliskuussa ovat MM-kilpailut Venäjällä Nizhny Tagilissa. Ajankohta ei ole vielä varmistunut. Lisäinfoa kilpailuista on tulossa joulukuussa.

– Kesällä ei tullut paljon hypättyä lämpimien kelien takia. Nokka kääntyi helposti uimarannan suuntaan, hymyilee Salossa asuva Jokiniemi kesäharjoitteluansa.

Kunto on kuosissa. Hän teki harjoituksia ahkerasti 2–3 kertaa viikossa salilla ja urheilukentällä.

Hyppyjä tuli reilu 100 kesän aikana.

– Näillä eväillä mennään syksyä ja talvea kohti. Mäessä käyn nyt vielä Paimiossa niin pitkään, kun ei ole pakkasia. Lahdessa yritän päästä käymään vielä loka-marraskuussa.