Mestareiden ryydittämä Ässä JM Somuralla

0

Teksti Juha Laakso

Autourheilun jokamiesluokan kilpailukausi huipentuu sunnuntaina Someron moottoriradalla ajettavaan, järjestyksessään 36. Ässä JM -kilpailuun.
Monet kuluvan kauden kilpailutapahtumat ovat jääneet osanottajamääriltään selvästi edellisvuosia pienemmiksi, mutta Somuran päätöskisa tekee ilahduttavan poikkeuksen. Viiden kilpailuluokan startteihin on ilmoittautunut kaikkiaan 240 kuljettajaa.
Päivä käynnistyy Seniorimestaruuslähdöillä, joihin on tulossa yli viisikymmentä päälle viisikymppistä jokamies-konkaria eri puolilta Suomea. Järjestävän seuran, Someron Urheiluautoilijoiden, värejä mestaruustaistelussa kantaa puolen tusinan kuljettajan joukko.
Yleiseen luokkaan on ilmoittautunut yli sata kuljettajaa moninkertaisten Suomen mestareiden johdolla.
Jalasjärven Moottorikerhon/UA:n Juha Perälä juhli tänä kesänä uransa toista henkilökohtaista SM-kultaa ja vielä useammin SM-tittelin on saavuttanut Noormarkun UA:n/MK:n Joni-Pekka Rajala. Saman seuran Juha Timperi on puolestaan Suomen mestari kahden vuoden takaa.
Myös Someron UA näyttäisi saavan kauden huipennuksessa yleiseen luokkaan vahvan osanottajakaartin; alustavien ilmoittautumisten perusteella noin kymmenhenkisen iskuryhmän.