Miten torin siirtäminen lisää elinvoimaa?

0
Suunnittelukilpailuun osallistunut Somero? Somero -niminen ehdotus toisi torille kevyen, puurakenteisen kokonaisuuden, joka loisi uudet puitteet torikulttuurille.

Millä ihmeen tavalla torin siirtely sitä ”elinvoimaa” edistää? Sitä ei ole kukaan osannut kertoa. Sen kuulisin mielelläni. Nykyinen tori on väljä, tilava, kaunis ja hyvin suunniteltu. Ja hyvin tavoitettavissa kaunista, istutuksia ja katurakenteita sisältävää, hyvin suunniteltua katuympäristöä pitkin Joensuuntieltä, ja siellä on hyvät ja tilavat parkkipaikat kauempaa tulevien autoille, sekä tilaa torikauppiaiden autoille ja kojuille.
Mikä siis on se syy, että tori ylipäätään pitäisi siirtää ja mikä on se tarkka mekanismi, millä torin ”siirto” (lue: lopettaminen) lisää sitä ”elinvoimaa”?
Tähän en ole toistaiseksi nähnyt vastausta.
Ja miksi tätä ajetaan kuin käärmettä pyssyyn?
Kiiruun koulun ja kirjaston ja uimahallin liikenne on jo kertaalleen hyvin ja toimivasti suunniteltu, samoin Kiiruun puiston, torin ja Hämeentie n.
Nyt halutaan sumputtaa koko Kiiruuntien liikenne, mutta missään ei ole kerrottu minkä ihmeen takia näin pitäisi tehdä. Millä se kuuluisa ”elinvoima” tästä lisääntyy?

Hämmästyksen sormi ihmetyksen suussa