Muraalista…

0
Kivimakasiini

Kyllä oli mukava nähdä kuva, jossa Mikkelinpäivänä oli Someron kirkossa yli sata henkeä. Tuli siinä mieleen lapsuuden joulut, kun Someron kirkossa oli yli tuhat henkeä!
Sisu

Kirkon koulu on Someron vanhin ja ensimmäinen koulu. Sen purkaminen olisi hulluutta ja barbariaa. Jos kaupunki ei sitä tarvitse, niin ottajia varmaan löytyy.
Ei pappilaakaan purettu

Nöyrä kiitos Arttu Wiskarin isänkin ominaisuudessa muraalin esittäjälle ja kansanliikkeen aloittajalle. Tarkkaan pohdittu ehdotus heijastaa niin syvällistä ja laaja-alaista kulttuuriymmärrystä kuin vakavamielistä, suoraselkäistä patrioottisuutta. (Suurin haaste on löytää seinäpinta, johon artistin hahmon saa sopimaan… Eli ”tässäkö tää oli”?)
Juha Wiskari Somerniemellä ja Palikaisissa viihtyvä

Kivimakasiinin seiniä ei saa tuhria. Muraalit kuuluvat ihan muihin seiniin, jos niitä tarvitaan.
Älkää vaan lähtekö tällaiseen

Someron kaupunginvaltuusto teki järkeviä päätöksiä viimeisessä kokouksessaan. mitä tulee hoivakodin rakennusmateriaaliin ja urheilukentän peruskorjaukseen.
Teuvo Kuu-Karkku

Eikö Mistä lähtien valtuusto on alkanut käsitellä Somerolla rakennuslupia? Eiköhän lupa-asiat kuulu määräysten mukaan rakennustarkastajalle ja ympäristölautakunnalle täällä kuten muuallakin? Vai onko niin, että muiden asiantuntemukseen ei luoteta tässäkään asiassa.
Hartiapankkirakentaja

Suurmiesten ja -naisten kuvia voisi maalata vaikka kaupungintalon yläreunaan, olisi vaaleaa pintaa vaikka kuinka monelle tyypille.
Spraymaali

Ei kai kukaan ole niin hölmö, että pilaisi kivimakasiinin seinän joillakin maalauksilla. Olen ymmärtänyt, että se on museoviraston suojelema. Voisi tulla tyhmyys kalliiksi. Yksi vuosi oli pienempi maalaus Hämeenportin viereisen harmaan talon seinässä. Siitä mieluummin voisi keskustella talon omistajan kanssa.
Irma

M. A. Nummisen kuvan voisi piirtää entisen Oraksen päätyyn. Nummisen isähän vaikutti Oraksessa. Wiskari ei liity mitenkään Someroon, eikä M.A. Numminen Mäkelän mäkeen.
Ihmettelijä

Minulla kun on ikäni ollut jonkinmoinen arvailu siitä, että ihmiskunta on ikänsä piirrellyt kallioihin ja luolien seiniin jos jonkinmoisia muraaleja. Nykyajassamme muraalit ovat suosittuja kaupungeissamme, joten mikä ettei Someron kivinavettaankin turistirysäksi, kun kulttuurimakasiini kerran on. Toki tilaa kivimakasiinin seinässä on niin Tiisulle kuin Wiskarin Artun somerolaiselle isällekin. Ukkojen väliin mahtuisi niin Karin Utrio kuin Anita Hallapeltokin. Minua älkää maalatko, sillä se on jo tehty … hautakiveeni … tyhjän hautani päälle anatomisen ruumiini ollessa testamentattuna kuolemani jälkeen lääketieteelliseen koulutukseen ja tutkimukseen.
Rönkkö

Ei syytä huoleen. Kyllä ne rokotusvastaisetkin muuttavat mielensä, jos joku kaveripiiristä menehtyy koronaan.
Elämän laki