Nakertaako hajaannus luottamusta?

0

Joskus kommunikointi voi olla vaikeaa ja päätösten tekeminen mutkikasta.

On ollut riittävän vaikeaa tulla ymmärretyksi ainakin urheilukentän remonttikeskustelun aikana, on ollut mutkia matkassa, kokoustettu ja tehty päätöksiä päätöksien jälkeenkin. Jospa nyt lopulta on selvää, että miten edetä urheilukentän ja katsomorakennuksen remontissa, sillä uusin ja viimeinen äänestys antoi tukensa jo valtuustossa kaksi kertaa äänestetyn päätöksen puolesta.

Keskusta oli yksimielinen ja äänesti yhdessä rintamassa. Perussuomalaisissa jo oli jakaantunut mielipide.Suurin osa äänesti keskustan rinnalla, kaksi valtuutettua lipesi muiden linjasta. Kokoomuksessa oli myös irtiotto yhden valtuutetun toimesta, myös kristillisten ainoa valtuutettu äänesti keskustan mukana. No, tämä nyt on sitten päätetty ja toivottavasti asia etenee, eikä tule enää enempää mutkia matkaan.

Mutta sitä mietin, kun meillä Somerolla hoitajamitoitus puhuttaa, ja ihmetellään, mistä rahoitus siihen. Puoli miljoonaa pitäisi löytyä rahaa ja se kun ei onnistu vippaskonstein. Urheilukentän remonttiin oltiin valmiita laittamaan rahaa, tekemään jopa uudet ja kalliit suunnitelmat. Katsomon remontointiin oltiin varattu 100 000 euroa, mikä tosiaankin kuulostaa vanhan remontointiin alimitoitetulta summalta. Mitä luultavimmin olisi tullut paljon kalliimmaksi tehdä uudet suunnitelmat ja remontoida katsomo. Myös ehdotukseen sisältyneet määrärahat herättivät epäilyjä valtuutetuissa. Neuvoa on haettu jopa naapurikunnista. Miksi kaikille eivät kelpaa meidän omat asiantuntijamme; rakennustarkastaja Kopralla nyt varmasti on paras tietämys kuntamme rakennuslupa-asioista.

Nyt on sitten ensimmäinen koitos Someron uusien päättäjien päätöksenteossa käyty ja äänestäjät voivat vetää johtopäätöksensä, että oliko kaikilla sama linja kuin on annettu aikaisemmin ymmärtää. Rahaa tosiaankin tarvitaan perusturvaan, mutta myös säästöjä on harkittava.

Kohta alkaakin sitten vääntö koulujen lakkauttamisesta ja purkamisesta, toivottavasti se käsitellään kattavasti ennen päätöksien tekemistä. Kukapa haluaa samanlaista päätöksenteon mutkikkuutta kuin urheilukentän suhteen on ollut. Kiirettä pukkaa valtuutetuille, mutta sitähän varten heidät on sinne valittu, tekemään hyviä päätöksiä kaupunkilaisten ja kaupungin parhaaksi.

Melkein meni äänestys tasan, mutta epäselväksi jää kuitenkin vielä se, että kumpi vaihtoehto on veronmaksajille edullisempi.

Vastausta odotellessa