Niemisellä täyden kympin Mestis-viikko

0
Otto Nieminen

Teksti Juha Laakso

Somerolaisjääkiekkoilija Otto Nieminen oli viime viikon Mestis-peleissä hurjassa iskussa. Forssan Palloseuran 25-vuotias laitahyökkääjä takoi kahdessa ottelussa kymmenen tehopistettä, nousten koko sarjan pistepörssin kärkeen.

Mestiksen, eli toiseksi korkeimman valtakunnallisen sarjatason seitsemältä ensimmäiseltä kierrokselta Nieminen oli saanut kasaan viisi tehopinnaa ja nyt niitä on koossa viisitoista (5+10).

Somerolaisen pistehurjastelu käynnistyi tiistain kotiottelussa Kiekko-Vantaata vastaan (0+4). Lauantaina FPS moukaroi kotijäällään Rovaniemen Kiekon maalein 8–1 ja Niemisen tilille kirjattiin kolmen maalin ja kolmen syöttöpisteen, eli yhteensä kuuden pinnan teholukemat.

– Oikeasti niitä kai olisi ollut seitsemän, mutta yhden kakkossyöttöni erotuomarit merkkauttivat vahingossa toiselle pelaajalle. Mutta ihan hyvä näinkin, lentokelin Mestisjäillä löytänyt Nieminen naurahtaa.

Kuusi tehopistettä yhdessä ottelussa on Someron Pallon juniorikasvatin henkilökohtainen ennätys aikuisten sarjoissa.

– Se on selvää, ettei tuollaisia lukemia synny kovin usein. Tärkeintä onkin nyt saada oma ja ketjumme pelitaso vakiinnutettua sellaiseksi, että tulosta syntyisi tasaisesti pelistä toiseen ja myös vierasotteluissa.

Saako FPS pitää tehomiehensä?

Niemisen, Mikko Lahtelan ja Jere Jokisen muodostama hyökkäysvitja on yhteensä kuudellatoista osumallaan noussut FPS:n ja Mestiksen tehonyrkiksi.

– Vastuuta tulee reippaasti myös erikoistilanteissa ja kun (henkilö)kemiat ja yhteispeli ovat menneet koko ajan eteenpäin, on tulostakin alkanut syntyä, tuoreimmista onnistumisista rutkasti lisää itseluottamusta ammentanut Nieminen kertoo.

Jo kauteen lähdettäessä Nieminen sanoi, että hänen on tarkoitus hakea Mestiksestä uutta vauhtia peliuralleen ja palata ennen pitkää takaisin liigatasolle tai vastaaviin ulkomaisiin sarjoihin. Nimen pysyessä pitkään Mestis-pörssin kärkipäässä, kutsuja muihin sarjoihin saattaa tulla hyvinkin pian.

– Niitä tulee, jos on tullakseen. Tällä hetkellä nautin pelaamisesta ”Fopsissa” ja keskityn tekemään parhaani sen menestymisen eteen, somerolaishyökkääjä vakuuttaa.

Tulevana perjantaina FPS vierailee sarjan kärkipään kamppailussa Keuruulla ja isännöi seuraavana päivänä Savonlinnan Pallokerhoa Forssassa.

Päivärinnalla on luottoa Lukossa

Hienoa syyskautta pelaa toinenkin somerolainen kiekkolähettiläs, 18-vuotias keskushyökkääjä Sami Päivärinta. Hän teki miesten SM-liigadebyyttinsä syyskuun lopussa ja on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa Rauman Lukon kokoonpanossa.

Päivärinnalla on tilillään kahdeksan liigaottelua, joissa hän on kerännyt tililleen kolme syöttöpistettä. Ensimmäinen niistä syntyi lokakuun alussa Turussa ja viimeisin lauantain kotiottelussa Mikkelin Jukureita vastaan.

Ennakkoluulottomilla esityksillään Päivärinta on kasvattanut ottelukohtaisen peliaikakeskiarvonsa jo lähes kolmeentoista minuuttiin. Plus-miinustilastossa somerolainen on joukkueensa keskushyökkääjistä jaetulla kärkipaikalla +4 (+5/-1) maalin saldollaan. Aloitusten voittoprosentti hänellä on Lukon senttereistä toiseksi paras (57,1).