Nuorisotoimi panosti lomaviikon ohjelmatarjontaan

0
Sinella Lindroos (vas.) maskeeraa itseään samalla kun Tommi Jaakkola tekee keinotekoista haavaa Erika Malmivaaran käteen.

Teksti ja kuvat Aino Kesäniemi

Pöytäroolipelejä, keilausta, letunpaistoa, kauhumaskeerauskurssi, nuorteniltoja…

Someron nuorisotoimi järjesti nuorisolle monipuolista ohjelmaa koko syyslomaviikon ajaksi. Viikko huipentui retkeen Linnanmäen huvipuiston valokarnevaaleille.

Alkuviikosta järjestettiin Adventurers’ Guild -pelipäivä, jossa nuoret kerääntyivät pelaamaan itse valmistelemiaan pöytäroolipelejä suunnittelemillaan hahmoilla. Yksi pelaajista toimi pelinvetäjänä keksien jonkin tilanteen, jolloin muut pelaajat kertoivat, miten heidän hahmonsa toimivat kyseisessä tilanteessa. Pelaamiseen oli varattu aikaa kaiken kaikkiaan kuusi tuntia.

Ohjelmassa oli myös letunpaistoa kaikenikäisille Havuharjun laavulla. Paikalla olivat nuorisotyöntekijä Reima Luoma sekä erityisnuorisotyöntekijä Maria Valta, joiden kanssa pääsi juttelemaan nuotion ääressä.

– Meillä on ollut aina tapana järjestää lomilla hieman spesiaalimpaa toimintaa. Syys- ja talvilomilla pyrimme järjestämään ohjelmaa nimenomaan nuorille ja perheille, kun taas kesällä painotus on alakouluikäisissä, Luoma sanoo.

Yksi viikon aktiviteeteista oli ”nuokkarilla” järjestetty kauhumaskeerauskurssi, joka oli suunnattu 13–17-vuotiaille. Paikalla oli ammattimaskeeraaja Tommi Jaakkola, joka on toiminut maskeeraajana jo parikymmentä vuotta.

– Olen erikoistunut erikoistehosteiden tekemiseen, joten työskentelen pääasiassa elokuvien ja musiikkivideoiden parissa. Viimeisimpänä olen ollut mukana tekemässä Nimby-elokuvaa, Jaakkola kertoo.

13-vuotias Sinella Lindroos teki itselleen kasvomaskeerauksen IT-kauhuelokuvasta inspiroituneena.

– Käyn aina silloin tällöin nuokkarilla ja kokkikerhossa, mutta tää maskeerauskurssi on kyllä kivoin nuorisotoimen juttu, missä oon koskaan ollut, Lindroos iloitsee. Hän suunnittelee juhlivansa halloweenia kavereiden kanssa.

Erika Malmivaara istui rauhallisesti paikoillaan, kun Jaakkola taiteili hänelle maskeerausta, joka esitti hapon syövyttämää kämmentä.

– Olen tehnyt joitakin erilaisia maskeerauksia myös itse kotona. Halloweeninä kokeilen meikata itselleni ampumahaavan, seitsemäsluokkalainen juttelee.

Malmivaara kertoo viihtyvänsä hyvin nuokkarilla, minkä vuoksi hän käykin siellä lähes päivittäin.