Paimionjoki-yhdistys on avannut haettavaksi Paimionjoki-palkinnon, joka jaetaan nyt kolmatta kertaa.

– Palkinnon tavoitteena on tuoda esiin Paimionjoen vesistöalueella toimivien yksityishenkilöiden sekä paikallisyhdistysten ja -yhteisöjen tärkeä työ Paimionjoen hyväksi. Se voi olla esimerkiksi Paimionjoen virkistyskäyttöä tai tunnettavuutta lisäävää tai konkreettisia töitä veden tilan hyväksi, kertoo Paimionjoki-yhdistyksen toiminnanjohtaja Marjukka Kulmala.

Palkinnon arvo on 200 euroa ja se on tarkoitettu käytännön toimenpiteiden tukemiseen, kuten pieniin laite- tai tarvikehankintoihin ja talkoopäivien järjestämisestä aiheutuviin kuluihin.

Yhteisö tai yksityishenkilö ei voi itse hakea palkintoa, vaan jonkun toisen tahon tulee suositella sitä.

Suositus tulee jättää perusteluineen 31.10. mennessä. Ohjeet löytyvät yhdistyksen verkkosivulta.

Paimionjoki-yhdistyksen hallitus päättää palkinnon saajan. Taho saa palkinnon joulukuussa yhdistyksen syyskokouksen yhteydessä.

Paimionjoki-yhdistys ry on vuonna 2010 perustettu Paimionjoen vesistön tilaa ja virkistyskäyttöarvoa edistävä yhdistys. Suurin osa rahoituksesta tulee alueen kuntajäseniltä (Somero, Paimio, Koski Tl, Marttila, Pöytyä, Lieto, Sauvo). Jäsenistössä on lisäksi yrityksiä ja paikallisia yhdistyksiä. Toimintaa rahoitetaan myös hankkeiden avulla.

Yhdistys toimii koko Paimionjoen valuma-alueella Somerolta Paimioon asti.