Rokottamatonta syyllistetään

0

Ensin vaadittiin, että jos tulee flunssa, niin testeihin. Oli jopa vastuutonta, jos ei mennyt koronatestiin. Nyt sitten vaaditaan rokottamattoman flunssan iskiessä itse maksamaan sairaanhoidon, ilmeisesti siihen kuuluu myös testaus.
Rokottamaton ei sitten flunssan takia enää menekään kalliiseen testiin ja rasittamaan meidän terveydenhuoltoamme, vaan toimii niin kuin normaalisti flunssan iskiessä. Eli menee voinnin salliessa hoitamaan asioitaan ja jopa töihin. Jos flunssa ajaa sänkyyn, niin sitten rokottamaton sairastaa flunssan kotonaan.
Ei ennenkään flunssan takia menty sairaalaan, apteekista haettiin itsehoitolääkkeitä ja niillä helpotettiin oloa.
Kannattaisi mieluummin kannustaa rokottamattomien menevän testeihin ja sairaalahoitoon yhteiskunnan verovaroilla, niin sehän olisi helpompi tapa saada nopeaa hoitoa, oli se sitten flunssa tai korona. Ihan samalla tavalla kuin ennenkin koronaa.
Nyt rokottamattomat flunssaiset kulkevat meidän keskuudessamme ja tartuttavat muihinkin flunssansa, eivätkä uskalla mennä testeihin ja hoitoon kustannusten sekä syyllistämisen pelossa.
Saako rokottamaton edes ämpärin lahjaksi, jos toimii niin kuin yhteiskunta haluaa, eli ei mene rasittamaan terveydenhuoltoa ja menee töihin pienessä flunssassa, sitäkö tässä halutaan?
Kaikki eivät edes voi, monestakin syystä, ottaa koronapiikkiä, sekin on vain hyväksyttävä eikä syyllistettävä.
Lopettakaa syyllistäminen ja paheksunta, kannustakaa mieluummin, ja antakaa myös heille arvo, jotka eivät pysty rokotetta ottamaan esimerkiksi terveydellisistä syistä.

Vastausta odotellessa