Ruokava-messut järjestetään 27.–28.11. monitoimitalossa

0
Kotinisun viinereitä.

Korona-aikana muutamat Ruokava-messut ovat jääneet väliin. Nyt ollaan jälleen valmiina. Järjestelyt on aloitettu kahden päivän kädentaidon ja ruoan tapahtumalle, joka on 27.–28.11.

– Myyjiä on jo ilmoittautunut kohtuullisesti. Mukaan mahtuu vielä lisää. Satakunta myyjää monitoimitalolla on aiemmissa Ruokavissa ollut, kertoo Essi Torkkomäki-Ryhtä Someron Esasta, jolle kaupunki on antanut järjestelyvastuun.

Myyjäksi voi ilmoittautua Someron Esan kotisivujen kautta Ruokava-osiossa.

– Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti. Jos sen kanssa on ongelmia, niin voi ottaa yhteyttä minuun, opastaa Someron Esan sihteeri Torkkomäki-Ryhtä.

Messut järjestetään koronaturvallisesti.

– Sekä asiakkaat että myyjät pystyvät olemaan ja liikkumaan messuilla turvallisin mielin. Suuria muutoksia emme joudu tekemään aiempiin vuosiin. Desinfiointiainetta on tarjolla. Maskiasioista en vielä osaa sanoa. Messuihin on vielä sen verran aikaa, että tilanne voi muuttua moneen kertaan. Herkällä korvalla ollaan, miten tilanne etenee, sanoo Torkkomäki-Ryhtä.

Paikalle on tulossa kädentaitajia esittelemään ja myymään tuotteitaan. Ruokapuolelle mukaan ovat ilmoittautuneet jo Kolatun Juustola, Sami Paatero valkosipulituotteineen, Terho Vikman Kotinisun leipineen ja Irmeli Vinnikainen Orastava Aurinko -porkkanatuotteineen.

– Ruokavassa tulee olemaan paljon ennalta tuttuja myyjiä, mutta myös uusia kasvoja. Esimerkiksi kierrätysmateriaaleja käyttäviä taitajia nähdään myyntipöytien takana.

Paikalliset kyvyt saattanevat esiintyä messuilla, työnäytöksiäkin on ehkä muutama.