SB Someron juniorit kotikaukalossa

0
SB Someron punavalkopaidat puolustusasemissa lohkonsa kärkijoukkuetta vastaan. Taustalla maalivahti Juuso Lehto ja kenttäpelaajina Patrik Rantanen (vas.), Aatu Puotsaari, Nuutti Heikkilä, Niklas Pyykkö ja Veikka Koski (oik.).

Teksti Juha Laakso ja kuva Kari Eerikäinen

SB Someron P14-ikäluokan salibandyjuniorit pelasivat sunnuntaina kauden ensimmäisen kotiturnauksensa Länsirannikon haastajasarjan kolmoslohkossa.

Mukana olivat lohkon kaikki neljä joukkuetta ja kullekin kertyi päivän aikana kaksi ottelua. Kotijoukkueen parhaat hetket osuivat heti avauspeliin lohkon kärkijoukkuetta, vehmaalaista UHV Bullsia vastaan.

Selvästi somerolaisia rutinoituneempi Bulls voitti ottelun maalein 11–2. Tästä huolimatta avauspelin kulku miellytti muun muassa somerolaisjoukkueen valmentajaa Johanna Nivalinnaa enemmän kuin numerollisesti paljon tasaisempi iltapäiväpeli.

– Pelaajat osasivat lukea peliä, vaihdot onnistuivat ja joukkue antoi hyvää painetta loppuun asti sarjataulukon kärjelle. Se oli sellaista salibandya, mitä joukkueelta odotetaan tästä eteenpäinkin, Nivalinnan ohella SB:n P14-joukkueen taustaryhmään kuuluva joukkueenjohtaja Tuulia Saari valotti näkemyksiä kaukalon laidalta.

Karhut livahti karkumatkalle

Toisessa pelissään SB Somero kohtasi porilaisen Karhut /White -yhdistelmän. Kauden ensimmäisessä turnauksessa SB oli kukistanut porilaiset ja aamupelin kaltaisella esityksellä niin olisi todennäköisesti käynyt nytkin.

Valitettavasti kotijoukkueelta ei jälkimmäisessä pelissä toiminut enää juuri mikään ja Karhut pääsi avaamaan kauden voittotilinsä maaliluvuin 3–2.

SB:lle toiseen erään tullut synkkä kolmeminuuttinen koitui lopulta ratkaisevaksi: Karhut livahti pikatahdilla kolmen maalin johtoon ja loppukiristään huolimatta kotijoukkue joutui taipumaan maalin tappioon.

SB:n joukkuetta pitivät taitavalla hyökkäyspelaamisellaan kummassakin pelissä pinnalla Patrik Rantanen, Veikka Koski sekä Loimaan Leiskusta somerolaisseuran riveihin siirtynyt Niko Holm.

Puolustuspäässä edukseen erottuivat Aatu Puotsaari, Niklas Pyykkö ja maalin suulla vehmaalaisia vastaan pelannut Juuso Lehto.

Kauden alkutahtien perusteella haastajasarjan kolmoslohko vaikuttaa selkeän kaksijakoiselta: UHV Bulls ja säkyläläinen Karhukopla kamppailevat tasapäin kärkipaikasta ja SB Somero sekä Karhut/White välttelevät parhaansa mukaan peränpitäjän paikkaa. Kahden turnauksen jälkeen SB on kolmossijalla hieman porilaisia paremman maalieronsa turvin.

n SB Someron P14-joukkueen pistepelaajat kotiturnauksessa: Patrik Rantanen ja Veikka Koski 1+1, Nuutti Heikkilä ja Niko Holm 1+0, Eemeli Nokka ja Niklas Pyykkö 0+1. Maalivahteina Juuso Lehto ja Lenni Heikkilä.