Somero kirjamessuilla?

0
Kirjamessuilla esiintyy myös somerolaisia, muun muassa Pentti Koskimaa.

Turun Kirjamessut järjestetään 1.–3.10. eli tänä viikonloppuna Turun Messukeskuksessa.
Jo vuodesta 1990 järjestettyjen messujen poikkitaiteellinen pääteema on tänä vuonna musiikki ja auditiivinen kulttuuri. Ajankohtaisteemoina messuilla ovat tiedon murros ja hyvinvoinnin taito.
– Kirjamessuilla kirjailijoiden ja yleisön välille syntyy ainutlaatuisen sisältörikas vuorovaikutus. Kirjailijalle messuesiintymiset tarjoavat mahdollisuuksia välittömään palautteeseen ja kävijät eivät missään muualla voi kohdata satoja ja yhä satoja kirjailijoita samassa tapahtumassa, toteaa Turun Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jenni Haukio.
Tänäkin vuonna myös somerolaisia on mukana messuilla.
M. A. Nummisen teos On syytä muistaa – muistelmat 2 on esillä avajaispäivänä perjantaina auditoriossa kello 14–14.25. Nummista haastattelee Juha Virkki.
Tänään perjantaina auditorion lavalle nousee myös joukko somerolaisia ystävineen esittämään Toivo Kärjen tuotantoa. Musiikkia esittävät Pentti Koskimaa, Anne Leppälä, Pekka Leppälä, Timo Salmenoja, Erimieskvartetti, Olli Urmas ja Leif Lindgren. Kappaleet esittelee Toivo Kärjen poika Kalervo Kärki.
Sunnuntaina kello 12–12.25 on auditoriossa aiheena Anna-Liisa Haavikon kirjoittama kirja Kaari. Lavalla kirjailija haastattelee itse kirjansa päähenkilöä, kirjailija Kaari Utriota.