Someron Esa palkitsi parhaitaan

0
Someron Esan nykyisiä ja tulevia huippu-urheilijoita.

Teksti Aulis Tiensuu, kuvat Kaisa Vasama-Kakko

Kulunut kesäkausi oli Someron Esalle sen 104-vuotisen historian menestyksekkäimpiä. Esa palkitsi kauden päättäjäistilaisuudessa Esakalliolla menestyneitä urheilijoita ja heidän valmentajiaan. Seuran paras urheilija Silja Kosonen saavutti nuorten MM- ja EM-kultaa sekä heitti moukarissa nuorten maailman ja Euroopan ennätykset sekä naisten Suomen ennätyksen. SM-kilpailuista Jani Pihkasen valmentama Kosonen saavutti kultaa ja hopeaa sekä otti maaotteluvoiton.

Seuran lisäksi myös Someron kaupunki vapaa-aikapäällikkö Saija Aholan ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjuksen toimesta muistivat Silja Kososta hänen maineteoistaan. Kosonen itse kertoi Tokion olympia-, Nairobin MM- ja Tallinnan EM-kisamatkoistaan sekä esitteli mitaleitaan ja kisamaskottejaan.

Kauden menestys ei ollut yksin Silja Kososen varassa, sillä paljon muutakin siihen sisältyi. Seiväshyppääjä Tommi Holttinen ja moukarinheittäjä Henri Liipola saavuttivat SM-hopeaa ja maaottelun kakkossijan. Lampisen veljekset Max ja Mico saavuttivat heittolajeissa useita kirkkaimpia SM-mitaleita sekä tekivät Suomen ennätyksiä ja maailman kärkituloksia. Max otti myös kaksi maaotteluvoittoa.

Veikka Sarén voitti triathlonissa nuorten SM-kultaa ja miesten -hopeaa sekä maantiejuoksussa nuorten SM-pronssia. Hän kilpaili menestyksellisesti myös triathlonin Euroopan Cupissa ja edusti Suomea EM-kisoissa. Nuorten SM-kultaa voitti myös moukarinheittäjä Marika Virtanen .

Lisäksi palkittiin useita pm-kisoissa menestyneitä 9-vuotiaista aina aikuisurheilijoihin saakka. Samoin Esaa nuorten piiricupissa edustanutta 27 urheilijan joukkuetta muistettiin. Näin nuoret pääsivät yhdessä huippujen kanssa fiilistelemään omasta menestyksestään ja ottamaan heistä mallia tuleviin koitoksiinsa.

Someron Esa

 

SM- ja pm-palkitut

Palkitut SM- ja kansainvälisissä kisoissa menestyneet urheilijat sekä heidän valmentajansa: Silja Kosonen & Jani Pihkanen, Tommi Holttinen & Jari Holttinen, Henri Liipola & Kari Pihkanen, Veikka Saren & Markku Sarén, Johanna Witka & Kari Pihkanen, Marika Virtanen & Jani Pihkanen sekä Max ja Mico Lampinen & Tero Lampinen.

Pm-kisamenestyksestä palkitut: Jenni Vuori, Jarmo Lipasti, Niilo Talonen, Paavo Virkki, Jade Virolainen, Ella Nieminen ja Ruska Laaksonen.

Silja Kosonen kiinnosti kovasti nuorempia urheilijoita.