SoVo voitti vastoinkäymiset

0
Vilho Ståhlström onnistui maalinteossa myös Turussa. Parin viikon kuluttua 18-vuotias SoVo-juniori lähtee nuorten maajoukkueen mukana pelireissulle Serbiaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Kokoonpano-ongelmat eivät lannistaneet Someron Voima Futsalin miehistöä, vaan joukkue venyi arvokkaaseen 3–2 (2–1) vierasvoittoon Futsal-Liigan pelissä Turussa.
SoVo Futsal ja Turun Pallokerho palasivat kolmen viikon pelitauolta keskinäiseen kamppailuunsa. SoVolla oli vaikeuksia pelikuntoisen joukkueen kasaamisessa.
– Flunssa-aalto on koetellut joukkuetta ja sen vuoksi muutama pelaaja on edelleen sivussa, SoVon valmennusvastuun pelissä yksinään kantanut manageri Jarkko Ihalainen kertoi.
Päävalmentaja, ja myös joukkueen luottopelaajiin lukeutuva Valdrin Seferi lukeutui SoVon sairastupalaisiin, samoin kuin runkopelaajista Pyry-Ville Korhonen. Mergim Bushi oli saanut kuumettaan talttumaan sen verran, että uskaltautui toipilaana mukaan kentälle.
Lisämurheita SoVolle aiheutti tauon aikana Antti Korhosen jalkavamma. Kauden loistavasti aloittanut pohjapelaaja saattaa joutua olemaan harjoituksista ja peleistä sivussa useamman viikon ajan.

Taikatemppuja ei tarvittu

SoVo sai kuitenkin jalkeille kaksi täyttä kentällistä, kun Ihalainen kutsui harjoitusringistä mukaan Joonas Reijosen ja Eldar Mehinovicin . Turun peli oli kummallekin kauden ensimmäinen miesten liigassa.
Aiemmilla kierroksilla melko niukalle peliajalle jäänyt Jimi Kyytsönen sai nyt roimasti lisää vastuuta ja pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa pääsarjatasolla. Tilastoihin nuori mies kirjautti liigauransa ensimmäisen tehopisteen.
Pirteällä pelipäällä ollut Arber Istrefi oli joko viimeistelijänä tai pohjustajana mukana SoVon kaikissa maaleissa. Maalivahti Nevzat Mustafa venyi muutamaan loistotorjuntaan, jättäen vastapäädyn virkaveljensä, ex-sovolaisen Marko Laaksosen varjoonsa.
Hienoa syksyä pelaava Vilho Ståhlström laukoi jo kauden neljännen maalinsa ja Rinor Karaqa nosti liigaosumiensa määrän kahteen.
– Täytyy nostaa hattua meidän terveille pelaajillemme, joista saimme juuri ja juuri raavittua kentälliset kasaan. Mihinkään taikatemppuihin meidän ei tarvinnut venyä, vaan vastustajaa kovempi rutiinimme riitti tällä kertaa voittoon. Hyvä, tasapainoinen esitys koko joukkueelta, Ihalainen kiitteli suojattejaan.

Täydennyksiä Kemi-peliin?

SoVo on voittanut alkukauden viidestä ottelustaan kolme ja saalistanut sarjapisteitä neljästä. Liigataulukossa joukkue komeilee toisena, joskin yhden tai kaksi ottelua muita kärkipään ryhmiä enemmän pelanneena.
Puolentoista viikon kuluttua SoVo pelaa kotiottelun FC Kemiä vastaan. Ihalainen odottaa tuohon peliin miehistön täydennyksiä paitsi sairastuvalta, niin myös jalkapallokentiltä. SoVon kirjoilla olevista pelaajista ainakin Gezim Vocan ja Valdrin Rashican jalkapallokausi on tuolloin ohitse.

SoVon tehosaldot Turussa

Arber Istrefi 1+2=3 (+3/-2=+1)
Vilho Ståhlström 1+0=1 (+2/-1=+1)
Rinor Karaqa 1+0=1 (+2/-1=+1)
Jimi Kyytsönen 0+1=1 (+1/-0=+1)
Eldar Mehinovic (+1/-0=+1)
Guri Qerimi (+2/-2=0)
Joonas Reijonen (+0/-0=0)
Mergim Bushi (+1/-2=-1)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 min. (+3/-2=+1)
Varoitukset: Karaqa (1.)