Sporttikone laajentaa taas – uusi myymälä Tuusulaan

0
Sporttikoneen Someron myymälä.

Sporttikone laajentaa jälleen. Uusi, järjestyksessään jo kuudes myymälä tulee Tuusulaan. Sporttikoneella on tällä hetkellä myymälät Somerolla, Salossa, Lohjalla, Loimaalla ja Kaarinassa. Lisäksi yritystoimintaa pyöritetään verkkokaupassa.
Tuusulaan tulee pienkoneiden myynti, varaosat ja huolto.
Tuusulan liikkeen myötä Sporttikone työllistää 52 työntekijää.
Sporttikoneen myynti kasvaa vauhdilla. Tammikuussa päättyneellä tilikaudella yrityksen liikevaihto oli 11,9 miljoonaa, jossa kasvua oli 36 prosenttia.

Toimitusjohtaja Pasi Nieminen kertoo, että uuteen myymälään Tuusulaan tulee pienkoneiden myyntiä, varastointia ja huoltoa. (kuva Sss/Tommi Loimovuori)

– Ennustamme liikevaihdon nousevan tällä tilikaudella 15 miljoonaan euroon, arvioi Sporttikoneen toimitusjohtaja Pasi Nieminen.
Korona on vaikuttanut Sporttikoneen myyntiin positiivisesti. Erityisesti piha- ja puutarhakoneiden sekä mönkijöiden kysyntä on ollut kovaa. Yksi vahva syy on ollut koronan myötä noussut innostus mökkien ja kotinurkkien laittamiseen.
Sporttikone on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista pienkoneiden vähittäismyyntiin ja huoltoon erikoistuneista yrityksistä. Se on jopa esimerkiksi vierekkäin istuttavien lämpöhytillä varustettujen traktorimönkijöiden markkinajohtaja Suomessa.
Nieminen sanoo henkilökohtaisen palvelun olevan pienkoneiden ostossa tärkeää, joten perinteisiä kivijalkamyymälöitä tarvitaan varsinkin sillä puolella.
Pasi Nieminen ja Ari Kujansuu perustivat Sporttikoneen Somerolle vuonna 2002. Somerolla Sporttikoneella on myös urheiluvälineitä ja -vaatteita.

Kuva SSS/Tommi Loimovuori