Tommi Holttinen ja Silja Kosonen Team Finland -valmennusryhmään

0
Silja Kosonen

Suomen Urheiluliitto on nimennyt yleisurheilun valmennusryhmät. Korkeimpaan Team Finland -ryhmään valittiin yhteensä 30 kansainvälisen tason yleisurheilijaa ja viisi paraurheilijaa. Someron Esan seiväshyppääjä Tommi Holttinen ja moukarinheittäjä Silja Kosonen nousivat tähän ryhmään nyt ensimmäisen kerran uransa aikana.

Tommi Holttinen

– Team Finland -ryhmän urheilijat valittiin keväällä julkistettujen kriteerien mukaisesti. Kantava periaate on vähintään iskuetäisyys Euroopan tasolla menestymiseen, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.
Valinta Team Finland -ryhmään tuo urheilijoille ja heidän henkilökohtaisille valmentajilleen tukea niin palveluiden, maajoukkueen yhteistoimintojen, rahallisen valmennustuen kuin Team Finland -ohjelman muodossa.
– Team Finland -ohjelma sisältää valmennuksen seurantaa ja sparrausta, koulutuksellista sisältöä sekä yhteisiä tapaamisia leirien ja infotilaisuuksien muodossa, Salonen sanoo.
Urheilijoiden henkilökohtaiset valmentajat ovat valittujen urheilijoiden rinnalla myös ensiarvoisen tärkeässä osassa ryhmän toiminnassa. Tommi Holttista valmentaa isä Jari Holttinen ja Silja Kososen valmentaja on Jani Pihkanen.
– Ryhmän henkilökohtaisilla valmentajilla on myös mahdollisuus suorittaa valmentajan ammattitutkinto (VAT) räätälöidyllä järjestelyllä ja taloudellisesti tuettuna, kertoo Salonen.

Henri Liipola

Moukarimiehet Henri Liipola ja Max Lampinen maajoukkuevalmennettaviin

Urheiluliitto nimesi aikuisten ja nuorten Team Finland -valmennusryhmien lisäksi myös aikuisten ja nuorten maajoukkuevalmennettavien leiritysryhmät. Esan Henri Liipola valittiin miesten ryhmään ja Max Lampinen nuorten maajoukkuevalmennettavien ryhmään.

Max Lampinen

– Jokaisessa yleisurheilulajissa toteutetaan maajoukkueohjelma, jossa toiminnan runkona on systemaattinen kotimaan leiritys. Leirityksissä painopisteinä ovat lajiin liittyvän tekniikan ja suorituskyvyn seuranta sekä urheilijoiden valmentajien koulutus ja osaamisen jakaminen, SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni sanoo.
Maajoukkueohjelmissa kotimaan perusleirityksessä henkilökohtaisten valmentajien arvokasta panosta ja merkitystä korostetaan muun muassa maksamalla myös heidän leirikustannuksensa. Henri Liipolaa valmentaa Kari Pihkanen ja Max Lampista isä Tero Lampinen.