Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että urheilukentän peruskorjaus pitää suunnitella uudelleen. Valtuuston kokous on maanantai-iltana ensi viikolla.

Ennen kuin tähän päätökseen kaupunginhallituksessa edettiin, käytiin tiukkaa vääntöä, otetaanko kentän huoltorakennusasiaa ensinkään käsittelyyn. Tarvittiin tuumintataukoja ja useampi äänestys.

Kaupunginvaltuustossa tehtiin joulukuussa 2020 linjaukset urheilukentän peruskorjaukselle. Sen mukaan nykyinen katsomo korvataan kevytrakenteisella ja kentälle lisätään juoksuratoja. Pesu- ja pukutilojen uudeksi paikaksi valittiin lukion entinen väistötila, SoLu. Tuolloin korjauksen summaksi nuijittiin tiukan äänestyksen jälkeen 1,7 miljoonaa euroa. Valtiolta saatiin avustusta huoltorakennuksen muutostöille, muttei katsomolle eikä kentälle.

Enemmistön päätöstä ei ole nielty, vaan kentän remontointi on haluttu uuteen käsittelyyn. Kun huoltorakennuksen, entisen SoLun, kohtalosta ja remontoinnista piti päättää, niin urheilukentän peruskorjaus ja sen laajuus nostettiin jälleen esiin.

Uusi kaupunginhallitus päätti pari viikkoa sitten, ettei SoLua korjatakaan huoltotiloiksi, vaan se pannaan myyntiin.

Kaupunginjohtaja Sami Suikkanen tulkitsi, että kaupunginhallituksen päätös on ristiriitainen suhteessa valtuuston urheilukentälle aiemmin tekemiin määrärahapäätöksiin ja niiden perusteisiin. Hän esitti, että asia otetaan kaupunginhallituksen listalle ja uuteen käsittelyyn tämän viikon maanantain kokoukseen. Hallituksen puheenjohtaja Jutta Varjus (kok.) kielsi viime viikolla ottamasta asiaa kaupunginhallituksen listalle.

Kaupunginjohtaja perusteli esitystään sillä, että tulee toimia valtuuston tahdon ja aiempien päätösten mukaisesti. Jos aiotaan tehdä toisin, tarvitaan valtuuston uudet linjaukset ja päätökset. Kaupungin korkeinta valtaa kun käyttää valtuusto, ei kaupunginhallitus. Myös SoLun myyminen tulee käsitellä valtuustossa.

Kaupunginhallitus otti vuorokauden aikalisän. Maanantaisen kokouksen keskeytystä ehdotti hallituksen puheenjohtaja Varjus perustellen, että kaupunginjohtajan SoLu-esitykseen pitää saada tutustua tarkemmin.

Kaupunginhallitus jatkoi kokousta tiistai-iltana. Ensin äänestettiin, otetaanko asia listalle. Näin päätettiin tehdä äänin 5–4. Uudelleenkäsittelyn kannalla olivat keskustan Jaana Kyyrä, Tero Pirttilä ja Mikko Virtanen sekä perussuomalaisten Matias Mäkinen ja Janne Nurmi, ja vastustivat kokoomuksen Henry Seppälä ja Jutta Varjus sekä demarien Riitta Lehtinen ja Taina Ruuhilehto.

Kaupunginjohtaja esitti kaupunginhallitukselle, että SoLu kunnostetaan urheilukentän puku- ja pesutiloiksi, kuten hankesuunnitelmaan oli hyväksytty. Suikkasen esitys oli sama kuin pari viikkoa sitten.

Henry Seppälä teki vastaehdotuksen, jossa valtuustolle esitetään urheilukentän remontin uutta valmistelua. Sen mukaan kenttää ei laajennettaisi, vaan peruskorjataan nykyisen kokoisena. Nykyinen katsomo säilytetään ja peruskorjataan. Huoltorakennuksen suunnittelu aloitetaan valtuuston talousarviokokouksen myöntämän määrärahan mukaisesti. SoLu myydään sen jälkeen, kun rakennuksessa oleville nykyisille toiminnoille löydetään uusi paikka.

Seppälän valtuustolle esittämää ehdotusta kannattivat puoluetoveri Varjus, demarien Lehtinen ja Ruuhilehto sekä perussuomalaisten Nurmi. Kaupunginjohtajan esityksen kannalla oli keskustan kolmikko sekä perussuomalaisten Mäkinen. Äänin 4–5 kaupunginhallitus päätyi esittämään valtuustolle urheilukentän peruskorjauksen suunnittelemista uudelleen.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle remontille 1,1 miljoonan määrärahaa tälle ja ensi vuodelle. 800 000 euroa suunnataan kenttäalueen kunnostamiseen, 200 000 huoltorakennukseen ja sosiaalitiloihin, 100 000 euroa katsomon peruskorjaukseen sekä 60 000 euroa keskustan ja urheilukentän muiden liikunta-alueiden kunnostukseen.