Vielä täytyy jaksaa

0

Eduskunnan puhemiesneuvosto sai tiistaina maskisuosituksen eduskunnan täysistunnoista. Istuntosalin näkymä muuttui muutenkin, sillä jokainen edustaja voi istua täysistuntosalissa omalla paikallaan, joten kaikki voivat olla yhtä aikaa paikalla. Rajoitusten aikaan saliin otettiin vain rajoitetut kokoonpanot puolueiden eduskuntaryhmistä.

Toive maskisuosituksen purkamisesta levisi muuallekin. Tiistaina kokoontui myös oman maakuntamme koronakoordinaatioryhmä, mutta se päätti suositella edelleen maskin käyttöä.

Koronatilanne on valitettavasti vaikeutumassa uudelleen Varsinais-Suomessa ja pysymme edelleen leviämisvaiheessa.

Näin ollen suunenäsuojuksen käyttö on vieläkin tärkeää tartunnan leviämisen pysäyttämiseksi.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilän sanoin: ”Maskien käyttö on tehokas tapa estää tartuntoja. Tilanteen nyt vaikeutuessa suosittelemme edelleen käyttämään maskia tunnollisesti.”