TJ 50!

0
Abit pukeutuivat laivateeman mukaisesti risteilyaluksen henkilökunnaksi ja turisteiksi.

Teksti ja kuvat Aino Kesäniemi

”Kun mä sanon TJ, te sanotte 50!”, raikui Someron lukion käytävillä, kun abiturientit juhlivat jäljellä olevia viittäkymmentä koulupäiväänsä.

Perinteen mukaisesti abit olivat suunnitelleet päivälle yhteisen teeman, joka pidettiin muilta opiskelijoilta salassa viimeiseen asti. Tänä vuonna koulun vanhimmat olivatkin muuttaneet koulukeskuksen risteilyalukseksi, joka kantoi nimeä SoLu Line.

Laivateema näkyi niin abien pukeutumisessa kuin päivän ohjelmassakin. Aamulla koulukeskuksen oppilaita ja henkilökuntaa vastassa olivat kapteeni, joukko virkailijoita, laivamekaanikkoja, turisteja sekä kokkeja ja tarjoilijoita, laivamaskotteja unohtamatta.

Päivän aikana ”ykköset” ja “kakkoset” pääsivät muun muassa pelaamaan bingoa, heittäytymään Kapteeni käskee -leikkiin sekä nauttimaan buffetin antimista. Ohjelma päättyi koko lukion yhteiseen tanssiin Fröbelin Palikoiden Pumppulaulun tahtiin.