Painajaismainen vastustaja

0
Gezim Voca ja muut sovolaiset yrittivät turhaan murtaa Kasper Kangas –nimistä oranssia muuria Akaan maalin suulla.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Akaa Futsalista on viime vuosina muodostunut Someron Voima Futsalille painajaismainen vastustaja Futsal-Liigassa. Tuoreimmassa mittelössä vieraiden paremmuus monitoimitalossa kirjattiin maaliluvuin 5–0 (3–0).
Akaa Futsalin nimellä operoivaa yhdistelmää SoVo Futsal ei ole vielä onnistunut kellistämään kertaakaan. Sen edeltäjän, Leijona Futsalin, somerolaisjoukkue kukisti viimeksi lokakuun alussa vuonna 2017.
Sittemmin Akaan ja Someron liigajoukkueet ovat ottaneet yhteen seitsemässä runkosarja- ja kolmessa pudotuspelikamppailussa ja ne kaikki ovat päättyneet akaalaisten voittoon.
Somerolaisittain erityisen murheellisia ovat olleet Akaan kaksi tuoreinta ”Monarin” visiittiä: Lauantaina SoVo siis jäi sille tuiki harvinaiseen tapaan maaleitta ja viime keväänä Akaa kävi ryöpyttämässä somerolaisisäntiään 14–1 lukemin.

Akaa karkuun pikamaaleilla

Pyhäinpäivän kamppailu lähti räväkästi käyntiin ja SoVolla oli omat mahdollisuutensa maalitilin avaamiseen. Vähän ennen avausjakson puoltaväliä koitti kotijoukkueen musta pariminuuttinen, jonka aikana Akaa Futsal käytännössä pohjusti voittonsa.
Ensin Iiro Vanha laukoi somerolaispuolustajan kautta vieraat 1–0 johtoon ja puolitoista minuuttia myöhemmin Aleksi Pirttijoki täräytti läheltä keskiviivaa lukemat 0–2:een.
Vajaan puolen minuutin kuluttua tuosta osumasta Vanha hassutteli SoVon puolustuksen maalivahtia myöten solmuun ja siirsi Akaan kolmen maalin johtoon.
Tämän jälkeen Akaalla oli varaa siirtää panostustaan hyökkäyspelistä puolustukseen, jonka se hallitsikin varmaotteisesti. Sovolaisten tie parhaille maalintekopaikoille tuntui olevan koko ajan tukossa ja kotijoukkue joutui viimeistely-yrityksissään turvautumaan tavallista enemmän kaukolaukauksiin.
– Aika paljon tehtiin hyökkäysalueella vääriä valintoja. Lauottiin, kun olisi ollut vielä syötön paikka ja syöteltiin, kun olisi pitänyt laukoa, SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferi kommentoi joukkueensa hyökkäyspelin tukkoisuutta.

SoVo pommitti tolppia ja Kangasta

Maalitolppia sovolaiset kolauttelivat useaan otteeseen, mutta keskemmällä väylän tukki huippupelin vetänyt akaalaisvahti Kasper Kangas. SoVon virkaveli Nevzat Mustafa ei yltänyt samalle tasolle, mikä osaltaan kallisti voimasuhteita vierasjoukkueen eduksi.
– Jos olisimme saaneet edes puolet tolppalaukauksistamme sisään, pelistä olisi tullut aivan toisenlainen. ”Kassu” oli kyllä Akaan maalilla todella hyvä, Seferi totesi.
SoVon ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät kumulatiiviset virheet ja Gezim Vocan hankkima varoitus.
SoVo kärsi kahdessa viimeisimmässä kotiottelussaan tappiot sarjan kärkipään vastustajille (Akaa, FC Kemi). Varsinkin maalinteko oli molemmissa peleissä yllättävän tuskallista.
Ensi viikon lauantaihin asti kestävän pelitauon aikana somerolaisjoukkueen olisi löydettävä uudenlaisia variaatioita hieman junnaavaksi muuttuneen hyökkäyspelinsä terävöittämiseksi.

SoVon tehosaldot Akaata vastaan

Valdrin Rashica (+0/-1=-1)
Valdrin Seferi (+0/-2=-2)
Valmir Seferi (0+/-2=-2)
Arber Istrefi (+0/-2=-2)
Rinor Karaqa (+0/-3=-3)
Antti Korhonen (+0/-3=-3)
Mergim Bushi (+0/-3=-3)
Gezim Voca (+0/-4=-4)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 (+0/-5=-5)
Varoitus: Gezim Voca (kauden 2.)