Avoimet ovet Somerniemen seurakuntatalolla

0
Somerniemen seurakuntatalon julkisivu ennen remonttia.

1970-luvulla tasakattoiseksi rakennettu Somerniemen seurakuntatalo on kertaalleen korjattu vuonna 1995, jolloin siihen tehtiin harjakatto. Vuoden 2019 marraskuussa seurakuntatalossa tapahtui putkirikko, joka aiheutti laajan vesivahingon.

Määrärahat, joita oli tarkoitus käyttää talon julkisivun kunnostamiseen, päätettiinkin käyttää, vakuutusyhtiöltä saatujen korvausten lisäksi, seurakuntatalon sisätilojen kuunnostamiseen.

Seurakuntatalon puolella keittiö ja vessat uusittiin täysin. Muut tilat saivat uutta lattia- ja maalipintaa.

Myös asunnon puolella tehtiin tarvittavat korjaukset. Ainoastaan toimistohuone jätettiin alkuperäiseen 70-luvun kuosiin.

Kirkkovaltuusto myönsi määrärahan, jolla rapistunut julkisivu päästiin tänä vuonna korjaamaan. Ikkunat ja ovet vaihdettiin. Kappelineuvoston talkooryhmä purki julkisivun laudoituksen ja maalasi seinät sitä mukaa kuin urakoitsija sai uutta pintaa valmiiksi.

Nyt remontti on valmis, verhot ikkunoissa ja seurakuntatalo käytössä.

Torstaina 11.11. remontoidulla seurakuntatalolla pidetään avoimien ovien ilta.

– Tervetuloa tutustumaan, miltä remontin jälkeen seurakuntatalolla näyttää. Somerniemen diakoniatyöryhmä tarjoilee kahvia. Jouko Palmunen esittää syysrunon. Manu Kärk i näyttää remonttikuvia ja Pentti Manner kertoo talkooväen näkökulmasta remontin kulusta. Luvassa on myös seurakuntataloon liittyvä tietokilpailu, kertoo Lilli-Irmeli Hintsa illan ohjelmasta.