Digilehden voi lukea viikonloppuna ilmaiseksi

0
Pirkko Pelander ja Piia-Riina Ihander kannustavat kokeilemaan rohkeasti digilehden lukemista.

Somero-lehti ja kymmenet muut paikallislehdet avaavat verkkosivujensa maksuportit tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi loppuviikosta.

Pureudu paikallisiin -kampanja tuo 11.–14.11. esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

Avoinna olevien lehtien linkit on koottu Uutismedian liiton verkkosivuille osoitteeseen www.uutismediat.fi/pu reudu-paikallisiin-2021.

Linkki Somero-lehden digitaalisen näköislehden eli digilehden lukemiseen löytyy myös verkkosivulta www.somerolehti.fi.

Digilehti tarkoittaa paperille painetun lehden kopiota, jota voi selata tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Somero-lehdellä on myös verkkosivut, ja niiltä löytyy muun muassa yhteystiedot, ilmestymisaikataulut, ilmoitushinnasto, yksittäisiä uutisia, tapahtumakalenteri, viikoittain vaihtuva lukijakysely jostakin aiheesta, vanhoja lehtijuttuja 10, 20 ja 30 vuoden takaa sekä muuta lisäaineistoa.

Pureudu paikallisiin -kampanjan innoittamana Somero-lehden tämänpäiväiseen digilehteen on tehty 16 ylimääräistä sivua. Sivuilta löytyy monenlaisia marraskuisia juttuja, joita on ollut lehdessä viiden vuoden aikana: Mies joka tapasi Trumpin, Suomessa ei ole yhtään yläkoulua, jossa ei olisi huumeidenkäyttäjiä, Someron maalaiskylästä homojen valtakunnalliseksi puhetorveksi, Käteistä on edelleen ikäihmisillä ja koululaisilla, Pelattiinpa ennenkin ja niin edelleen.

Vanhoja lehtijuttuja löytyy lisää myös Somero-lehden verkkosivuilta osiosta Muistellaan menneitä.

Mikä sitten on Push-viesti? Tähän ja muihin useimmin esitettyihin kysymyksiin vastaavat Somero-lehden lukijamarkkinoinnista tuotepäällikkö Pirkko Pelander ja markkinointisuunnittelija Piia-Riina Ihander .

n Mikä on digitilaus?

– Siihen kuuluvat kaikki tilaajille tarkoitetut digisisällöt: verkkosivu www.somerolehti.fi, digilehti, lehtiarkisto sekä ilmaiseksi puhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen sisältö, mutta ei paperista lehteä.

n Mikä on plustilaus?

– Se sisältää paperilehden kotiin kannettuna sekä tilaajille tarjottavat digisisällöt: www.somerolehti.fi, digilehti, kattava lehtiarkisto ja mobiilisovelluksen tarjonta.

n Miten saan käyttööni kaikki digisisällöt?

– Kaikkien digitilaajien kannattaa ladata Somero-lehden sovellus joko Google Play -kaupasta tai Applen App Storesta . Silloin kaikki, paitsi lehtiarkisto, löytyy yhden napin takaa. Lataaminen on ilmaista. Kun sovellus on ladattu, tilaajan täytyy kirjautua yleensä sisään kerran, ja sovellus muistaa jatkossa käyttäjän, eli kirjautumista ei enää tarvita. Kirjautumiseen tarvitsee käyttäjätunnuksen ja salasanan. Ne ovat samat kuin nykyiset digilehtitunnukset. Ellei niitä ole, kannattaa ottaa yhteyttä lehden tilaajapalveluun. Tilaajapalvelu palvelee numerossa 02-770 2626 arkisin kello 8.15–15.45 sekä netissä sähköpostitse osoitteessa tilaukset@somerolehti.fi.

n Mikä on Push-viesti ja miten sen saa puhelimeen?

– Somero-lehden sovelluksen ladanneiden älypuhelimiin lähetetään Push-viestejä tärkeimmistä tai erikoisimmista uutisista, sekä jopa reaaliajassa juuri nyt tapahtuvista asioista. Viestejä saa joos vain sallii sovelluksen lähettämät ilmoitukset puhelimensa asetuksissa. Push-viesti on vinkki siitä, että nyt kannattaa mennä verkkosivuille lukemaan kyseinen uutinen.

n Mitä paperilehden tilaajalle maksaa ottaa kaikki sähköiset palvelut mukaan tilaukseensa?

– Somero-lehden jatkuvalle tilaajalle se maksaa 2 euroa kuukaudessa eli 24 euroa vuodessa.

n Voiko digitaalisesti ostaa vain yhden numeron, jos jokin tietty artikkeli kiinnostaa?

– Kyllä, myös ei-tilaajat voivat yhä ostaa yhdenkin lehden näköisversion lukuoikeu-den Lehtiluukun (www.lehtiluukku.fi) kautta.

n Mitä jos digilehden kanssa tulee jotakin ongelmia, se ei näy tai tunnukset eivät toimi?

– Rohkeasti vain ottamaan yhteyttä lehden tilaajapalveluun, siellä autetaan!

n Miten voi lukea vanhoja Somero-lehden numeroita?

– Digilehtiarkistossa on luettavissa Somero-lehden kaikki numerot vuoden 2012 ystävänpäivänä ilmestyneestä lehdestä tähän päivään. Arkistoon pääsee somerolehti.fi -nettisivujen kautta.