Enemmän aikaa ja lisää varovaisuutta

0

Arjen katsaus -kyselytutkimuksen mukaan autoilijoista valtaosa kertoo varaavansa huonolla ajosäällä enemmän aikaa matkantekoon ja hidastavansa ajonopeutta.

LähiTapiolan teettämän kyselytutkimuksen mukaan 63 prosenttia autoilevista suomalaisista kertoo reagoivansa huonon ajokelin varoituksiin varaamalla matkoihin enemmän aikaa tai ajamalla varovaisemmin. Ajonopeutta laskee 58 prosenttia. Vajaan kymmenesosan (9 %) ajotyyliä huono keli ei hetkauta. Yhtä moni (8 %) totesi, ettei juuri seuraa median sääjuttuja tai huonon ajokelin varoituksia.

Kyselyn tulokset osoittavat siis sen, että onneksi valtaosa tiedostaa huonon sään ja moni pyrkii mukautumaan siihen autoillessaan.

Liikennevahinkoja silti syntyy ja erityisesti talvisään taitekohdissa. Esimerkiksi sellaisina päivinä, jolloin on satanut reilusti lunta tai on muuten vaikeat talviset ajokelit. Myös peräkkäisinä päivinä nollan tuntumassa sahaava lämpötila tai katkonainen lumisade voivat lisätä onnettomuuksien riskiä.

Eli petrattavaa vielä löytyy.