Faktat pöytään

0

Sote uudistus siirtää vuoden 2023 alussa sosiali- ja terveystoimen kaupungilta maakunnalliselle hyvinvointialueelle. Somero sijaintinsa vuoksi tulee sijoittumaan Varsinais-Suomen reuna alueelle ja maakunnallisen hyvinvointialueen pääpaikka tulee olemaan Turku.

Salon osalta on tiedossa että kaupungin rahoista tulee häviämään 55 prosenttia, mutta miten paljon Someron osalta häviääkään?

Somerolla vastustetaan rajusti koulujen ja päiväkotien yhdistämiäsi sekä lakkautuksia, mutta jokaisen nyt on nyt syytä vihdoin ymmärtää se fakta että jos rahoista puolet häviää (kuten Salossa) ei mikään kunta kykene enää ylläpitämään sellaista koulu ja varhaiskasvatus verkostoa mikä Somerolla on tällä hetkellä. Ei raha puussa kasva.

Te jotka nyt vastustatte toivon että kerrotte ja lyötte pöytään ne faktat jolla nämä palvelut voidaan jatkossa ylläpitää, ilman että nostetaan veroja.

Somerniemellä ja pitkäjärvellä koulua ei olla edes lakkauttamassa eikä varhaiskasvatusta vaan yhdistämässä. Somerniemeltä on jätetty jopa vetoomus mutta kun tutkitaan tilannetta faktoihin perustuen ei sinne mitään väestön ryntäystä ole tullut, siihen on monet vuodet turhaan vedottu.

Nykyinen oppimisympäristö selvitys ehdotuksineen on varsin järkevä ja tarpeellinen jotta voidaan varmistaa tasavertainen oppimisympäristö jokaiselle somerolaiselle lapselle myös jatkossa.

Realisti