FC Kemille vihdoinkin voitto Somerolta

0
Pirteällä pelipäällä ollut Rinor Karaqa saalisti somerolaisjoukkueen parhaat teholukemat FC Kemiä vastaan.

SoVo F. – FC Kemi 3–4

Teksti Juha Laakso

FC Kemi teki seitsemännen vierailunsa Someron monitoimitaloon ja onnistui vihdoinkin kampeamaan kotijoukkue Someron Voima Futsalin nurin.

Täpärälle meni tälläkin kertaa, sillä pohjoisen miesten paremmuus Futsal-Liigan kamppailussa kirjattiin maaliluvuin 4–3 (1–0).

Peliä edeltänyt parin viikon jakso oli sujunut somerolaisilta sairastuvan tyhjenemistä odotellessa; yhteisharjoituksia joukkue ei ollut flunssa-aallon kurimuksessa päässyt pitämään käytännössä lainkaan.

Ryhmään oli tällä välin liittynyt myös kaksi jalkapalloseurojensa velvoitteista vapautunutta pelaajaa, joille muutamat yhteistreenit muun joukkueen kanssa olisivat olleet tarpeen.

– ( Gezim ) Voca ja ( Valdrin ) Rashica tulevat olemaan meille kovia vahvistuksia, mutta siirtyminen jalkapallokentiltä futsalin pariin ottaa heiltäkin oman aikansa. Tämä ensimmäinen peli meni molemmilta vielä tuntuman haeskeluun, SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferi havaitsi.

Puutteellisen peli- ja harjoitustuntuman vuoksi SoVo lähti pelaamaan tarkkaa peliä niin sanotusti puolustus edellä. Kun myös kemiläiset olivat liikkeellä tarkan pelin taktiikalla, Monarin parketilla ei juuri hienouksilla herkuteltu.

Avausjaksolla molemmat joukkueet saivat luoduksi muutaman potentiaalisen maalipaikan, mutta verkon perukoille pallo livahti vain kerran. SoVo puolusti vieraiden kulmapotkutilanteen huolimattomasti ja Boris Cizmar pääsi tuikkaamaan kemiläiset helposti 1–0 johtoon.

Peli heräsi lopussa eloon

Toistakin jaksoa nyhjättiin tuloksettomasti kahdeksisen minuuttia, mutta sitten ottelu sai aivan luonteen. Mergim Bushi iski kotijoukkueen tasoihin ja siitä eteenpäin pelin pöytäkirjanpitäjillä riitti vipinää.

Viimeisen kahdentoista minuutin aikana tilastoihin kirjattiin kuusi maalia ja kolme varoitusta. Myös kumulatiivisia joukkuerikkeitä kirjautui tiuhaan tahtiin ja pääsipä vierasjoukkue tästä johtuen yrittämään kertaalleen maalintekoakin kymmenen metrin rangaistuspotkupisteeltä.

SoVo livahti hetkeksi 3–2 johtoon, kun Rinor Karaqa ja Arber Istrefi onnistuivat maalinteossa vajaan minuutin välein. Kemi otti aikalisän ja punoi sen aikana tepsivät juonet loppuminuuttien tasoitus- ja johtomaalijahtiinsa.

– Muuten peli oli meiltä ihan hyvä, mutta lopun pari helppoa maalia jäivät tietysti harmittamaan. Näin jälkikäteen on tietysti helppo sanoa, että sen 3–2 johtomaalimme jälkeen meidän olisi pitänyt pelata loppu vähän toisenlaisella taktiikalla, Seferi kommentoi.

Seuraavaksi vieraita Akaasta

SoVon maalivahtina pelannut Nevzat Mustafa oli etenkin torjuntapelissään totutun luotettava. Avauspelaamisessa ”Nevillä” on yhä paljon tarkentamisen varaa, vaikka eteenpäin mies on tälläkin osa-alueella alkukauden aikana mennyt.

Puolustussuuntaan kotijoukkueen varmimpia olivat Korhosen veljekset Pyry-Ville ja Antti . Viime mainittu kantoi tuttuun tapaansa suurta vastuuta myös hyökkäysten rakentelusta.

Hyökkäyspelissä edukseen erottui kovasti uurastanut ja maalin sekä syöttöpisteen saalistanut Karaqa.

FC Kemi jatkoi voittokulkuaan sunnuntaina Espoossa, pyrähtäen liigataulukon kärkeen.

SoVo pyrkii kuluvan viikon harjoituksissaan löytämään avaimet seuraavan kärkipään vastustajan nujertamiseksi. Lauantaina monitoimitaloon saapuva Akaa Futsal on taulukossa pari pykälää somerolaisten yläpuolella, viidentänä.

SoVon tehosaldot FC Kemiä vastaan

Rinor Karaqa 1+1=2 (+2/-2=0)

Mergim Bushi 1+0=1 (+2/-2=0)

Arber Istrefi 1+0=1 (+2/-3=-1)

Antti Korhonen 0+1=1 (+2/-2=0)

Gezim Voca 0+1=1 (+1/-2=-1)

Pyry-Ville Korhonen (+1/-1=0)

Valdrin Seferi (+1/-2=-1)

Valdrin Rashica (+1/-2=-1)

Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 38.52 (+3/-4=-1)

Varoitukset: Rashica (kauden 1.), Istrefi (3.), Voca (1.)