Hiirulainen suuressa seikkailussa Aholassa

0

Teksti Paola Hernandez

Someron pienimmät pääsivät osallistumaan Teatteri Mukamaksen matkassa seikkailuun nimeltä Hiirulainen ja Suuri seikkailu. Teos esitettiin Aholan pienellä ja lämminhenkisellä lavalla.

Hiiri, Lilli ( Juuli Hyttinen ) ja Sara ( Raisa Kekarainen ) ovat esiintyneet tänä vuonna yli 100 kertaa. He ovat erittäin iloisia saadessaan esittää mahtavia ja maagisia seikkailuja maitokärryllään matkaten. Kyytiin on pakattu retkellä tarpeellinen, teltta, makuupussi, eväät ja hulvaton mieli. Ja lasten seurassa nautitaan matkasta entistä enemmän.

Hiiri mainitsee olevansa erittäin iloinen siitä, että Lilli ja Sara ovat luoneet tämän matkan hänelle ja hän saa reissata ympäri Suomea sekä tavata niin monia lapsia.

– En aio lopettaa matkustamista!

Näytelmä Hiirulainen ja Suuri seikkailu on osa kiertävän nukketeatteri Mukamaksen suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista, joissa on edetty kolmanteen osaan.

Näyttelijät kertovat, että kanssakäyminen lasten kanssa on näyttelijälle haasteellista, sillä lapset ovat loistavia yksityiskohtien tarkkailijoita ja kommentoivat heti, miellyttääkö teos vai ei. Yksi lastennäytelmien suurista haasteista onkin riittävä kommunikointi lasten kanssa, eikä heidän älykkyyttään saa aliarvioida yleisönä.

– Heidän huomionsa saaminen on haaste jokaisessa esityksessä, mikään esitys ei ole samanlainen. Tämäntyyppinen teatteriesitys intiimissä ympäristössä antaa paljon mahdollisuuksia läheiseen vuorovaikutukseen nuorten osallistujien kanssa.

Kaksikko on erittäin kiitollinen siitä, että Someron kaltaiset paikat tuovat taidetta lasten ulottuville.

– Taiteen kautta rohkaistaan ​​lapsissa luovuutta ja murretaan rutiineja. Luodaan parempia siteitä lasten ja vanhempien kanssa, ja usein myös vanhemmilla on hauskaa.

Hiiri, Lilli ja Sara jättävät Somerolle hyvästit erittäin kiitollisina katsojien osallistumisesta, ​​ja jättävät viestin kaikille Someron pojille ja tytöille.

– Jatkakaa maagisten maailmojen luomista ja kiitos, että olitte kanssamme tällä matkalla.

Nukketeatterityö vaatii näyttelijöiden mukaan erityistä valmiutta, jota he ovat etsineet itsenäisesti, koska yliopistoissa tätä asiaa ei nähdä näin yksityiskohtaisesti.

Lisäksi se vaatii myös erityistä tekniikkaa nuken ja sen liikkeiden luomisessa. Se on yksi näyttelijä lisää lavalla.

He vinkkaavat, että näyttelijän kannattaa uran alkuvaiheessa osallistua moniin ja monipuolisiin teatteritöihin, sillä näin saa enemmän kokemusta ja sen myötä selkeyttä oman ammatillisen polun valintaan, sekä myös työkaluja joita tarvitaan ammattilaiseksi kasvamisessa.

– On myös erittäin tärkeää, ettei lakkaa olemasta oma itsensä, muistuttaa Juuli Hyttinen.

Joulukuun alussa Juuli Hyttinen ja Raisa Kekarainen aloittavat uuden esityksen Hiirulaisen joulukalenterin.

Jo viime vuodelta tuttu esitys , otettiin uudelleen ohjelmistoon sen saaman suuren suosion vuoksi.

Kuusi kalenteritarinoista heijastetaan Tampereen Finlaysonin Väinö Linna -aukealla monikerroksisen tehdasrakennuksen ulkoseinään, mutta kaikki 24 tarinaa ovat maksutta katsottavissa myös kello 16–19 teatterin sivulla teatterimukamas.com.

Tarinoissa seikkailevat Mukamaksen esityksistä aiemmin tutuiksi tulleet Hiirulainen, Ballerina ja Klowni. Viimeksi mainittujen roolihahmojen esittäjät ovat siis Somerolla nyt käyneet Hyttinen ja Kekarainen.

Tänä vuonna tarinoihin on lisätty myös puuha- ja väritystehtävät. Ne julkaistaan kunkin viikon maanantaisin Lasten Finlayson -sivustolla, josta ne voi printata.