Jouluperinteitä muokattuna

0
Marle Leimalan jouluperinteisiin kuuluvat joulukortit ja kynttilät.

Teksti ja kuva Timo Kalenius

Joulu on monelle suomalaiselle edelleen yksi vuoden tärkeimmistä juhlista. Perheet kokoontuvat yhteen ja hiljentyvät nauttimaan perinteistä. Joulua rakastetaan ja odotetaan. Niin myös monia siihen sukupolvesta toiseen kuuluneita perinteitä.

Suurin osa kertoo haluavansa, että jouluna noudatetaan ainakin jotain vanhoja tapoja. Jouluperinteistä monet ovat säilyneet samoina jo vuosikymmenten ajan ja moni haluaakin säilyttää rakkaat perinteensä sukupolvilta toisille.

– Onhan vanhoja perinteitä paljon, mutta itse olen pyrkinyt niitä hieman muuttamaan. Olen esimerkiksi muuttanut joulun ajan ruokavalikoimaa kevyemmäksi jättämällä lihan pois joulupöydästä. Perinteisiin kuuluu myös joulusiivous, joka pitää tehdä aina ennen aattoa ja myös joulusauna kuuluu perinteisiin, kertoo Marle Leimala.

– Joulun avauksiin en yleensä osallistu, mutta joulukorttien lähettäminen kuuluu vanhoihin perinteisiin ja onhan niitä mukava saada myös itsekin. Kynttilätkin kuuluvat jouluun kuten myös muut joulun koristeet .