Keanne van de Kreeke kuvitti musiikkisatukirjan

0
Kirjan kuvituksen on tehnyt Keanne van de Kreeke.

Lapsen oikeuksien päivänä ilmestynyt Siirin ja Santerin hoviväki on satukirja, jota voi katsella, lukea ja kuunnella ja jonka parissa myös leikitään. Perinteisen sadunluvun lisäksi yhteisiin satuhetkiin otetaan äänitteen muodossa mukaan oivaltavaa ja osallistavaa musiikkia.

Kirjan on kirjoittanut musiikinmaisteri ja esikoiskirjailija Mirjami Hiltunen. Kuvituksen on tehnyt somerolainen taiteilija Keanne van de Kreeke.

Musiikkisatukirjaa voi lukea kuunnelmineen kappale kerrallaan ja pysäyttää tarinan osallistavien hetkien ajaksi. Tarinaa rytmittävät siis musiikin myötä erilaiset leikkihetket.

Hiltunen on järjestänyt urallaan lukuisia kiiteltyjä musiikkisatuhetkiä, joissa lasten keskittymiskyky on ollut merkille pantavaa. Hänen musiikkisatuhetkilleen on myönnetty myös Juha Sipilän hallituksen kärkihankkeen rahoitus.

Sadun päähenkilöt Siiri ja Santeri johdattelevat lapset mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa pysähdytään erilaisten tunnetaitojen äärelle pelastamalla ja hoivaamalla roskikseen heitettyjä nukkeja. Yksi kirjan tärkeimmistä agendoista on tekijöiden mukaan tarjota lapsille samaistuttavia tarinoita ja kerrontaa, joka yhdistää tunnetaitojen harjoittelun mielikuvituksen ja musiikin avulla: Miltä kuulostaisi rakkauden tuuli? Entä emostaan eksynyt ankanpoikanen? Satukirja rohkaisee lapsia heittäytymään musiikin ja mielikuvituksen vietäväksi.