Koronarokote kaikille

0
Hannele Lehmusketo-Ahola toivoo, että kaikki ottaisivat koronarokotteen

Teksti ja kuva Timo Kalenius

THL:n keväällä tekemään kyselyyn vastanneista 70 prosenttia olisi ottanut koronarokotteen. Syitä rokotushalukkuuden laskuun on esitetty monia. Yksi vaikuttava tekijä voi olla rokotekriittisten voimakas kampanjointi. Kun epäilykset vähenevät, asenteet muuttuvat myönteisemmiksi.

– Minulla on molemmat rokotukset otettuna ja odotan parhaillaan, milloin voin kolmannen ottaa. Olen myös sairastanut koronan, joten kokemusta on, mitä se voi aiheuttaa. Itselläni ja miehelläni oireet olivat melko lievät, mutta kaksikymppisillä tyttärilläni oireet olivat huomattavasti pahemmat, kertoo Hannele Lehmusketo-Ahola.

– Jokainen tekee omat päätöksensä, ottaako vai eikö ota rokotusta, enkä voi lähteä tietenkään ketään tuomitsemaan, mutta ammatillisesta näkökulmasta totean, että kaikkien se olisi hyvä ottaa. Syitä voi olla monia ja yksi varmaan on mediassa ja somessa jaettu uskomustieto ja jopa virheellinen tieto rokotteen vaikutuksista, lisää Hannele Lehmusketo-Ahola.