Perusturvalautakunta hyväksyi Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen ehdottamat asiakkaiden vuorokausihintojen korotukset. Kummankin tehostetun palveluasumisen yksikön hoitovuorokausihintoihin tehtiin indeksi- sekä harkinnanvarainen korotus. Katajakodissa maksu nousi 112,50 eurosta 118,50 euroon asukasta kohti vuorokaudessa. Lamminniemen Hyvinvointikeskuksessa korotus on 115,90 eurosta 122,00 euroon.

Korotusta harkittiin jo vuosi sitten, sillä vuorokausihinta on raahannut perässä.

– Ymmärrämme, että hinnankorotus on välttämätön, jotta toiminta saadaan kannattavaksi ja esimerkiksi hoitajamitoituksiin pystytään vastaamaan. Silti somerolaisten hoivayksiköiden hinnat ovat vielä edullisia muilla paikkakunnilla oleviin yksityisiin hoivapalveluihin verrattuna, toteaa perusturvajohtaja Marjaana Sorokin.

Korotuksilla Lamminniemi varautuu vuoden 2023 soteen ja hyvinvointialueen siirtoon sekä uusiin hoitajamitoitusvaatimuksiin.

Ikääntyneiden monipuolisen hoidon palvelutuotanto halutaan säilyvän Somerolla.

Perusturvalautakunta hyväksyi hinnankorotukset astumaan voimaan syyskuun alusta.

Lisäksi Someron kaupungin ja Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen välinen sopimus ikäihmisten tehostetun palveluasumisen hankinnasta Katajakodissa ja Lamminniemen toteuttamana jatkuu vuoteen 2025 saakka.

Lamminniemen Hyvinvointikeskus on kaupungin tytäryhtiö.