Kuumia aiheita

0
Varhaiskasvatuksen ja perusopetuspalvelujen suunnitelmien esittely- ja keskustelutilaisuuteen Kiiruun koulukeskukseen oli tullut kymmenkunta henkeä paikalle. Lisäksi etänä tilaisuutta seurasi nelisenkymmentä henkilöä. Heidän kommenttejaan ei tilaisuudessa tuotu auditorioon kuultavaksi. Kaikki kommentit kyllä kirjataan palautteeseen.

Somerolla on kuukauden sisällä kokoonnuttu jo kolmesti auditorioon keskustelemaan paljon puhetta aiheuttaneista aiheista.

Ensin keskusteltiin viemäriverkoston laajennustoimista sekä jätevedenkäsittelyn hankkeista. Aihe on kuumentanut tunteita erityisesti kovilla liittymishinnoilla. Asukkaat penäsivät tiukasti tasa-arvoista kohtelua.

Tällä viikolla aiheena oli vahvasti tunteita herättävä varhaiskasvatuksen ja peruskoulun tulevaisuuden oppimisympäristöehdotuksen esittely. Pienten koulujen oppilaiden vanhemmat taistelevat opinahjojen puolesta. Kaupunki lyö pöytään ennusteita niin oppilasmäärien muutoksista kuin koulujen ylläpitokustannuksistakin.

Kolmas kuuma aihe, sudet, mahtui vielä tähän väliin. Sen verran pelkoa ja puhetta ovat pedot varsinkin Somerniemen suunnalla aiheuttaneet, että Riistakeskus katsoi parhaaksi rantautua Somerolle ja kertoa faktatietoa susista ja antaa ohjeita niiden mahdollisesta kohtaamisesta.

Kaikki aiheet ovat sellaisia, joihin suhtaudutaan vahvasti tunnepohjalta. Onkin tärkeää, että niistä keskustellaan ja kuunnellaan eri osapuolia. Päätöstentekoa ei voi perustaa pelkkiin lukuihin tai faktoihin, aina on myös kuunneltava sydäntä.