Kyläkouluista ja muusta

0
Kirkonmäen koulu.

Ymmärrän, että koulujen määrää tulee miettiä lasten määrän vähentyessä. Mielestäni on kuitenkin pöyristyttävää, että pohditaan Kirkonmäen koulun purkamista. Mikäli kaupungilla ei ole käyttöä kyseiselle rakennukselle, pitäisi se ehdottomasti myydä eikä purkaa.
Järkyttynyt

Lakkautetaan vaan kyläkoulut, kun päättäjät eivät näemmä tahdo uusia perheitä muuttavan Somerolle. On tutkittu asia, että kyläkoulut vetävät muuttajia puoleensa. Montakohan vuotta menee, ennen kuin Somero näivettyy hölmöjen päätösten vuoksi.
Järkeä peliin

Emma Hietarinta puhuu täyttä asiaa kyläkouluista Somero-lehdessä 5.11. Kyllä kyläkouluissa pitää säilyttää muitakin luokkia kuin 1–2. Lukekaa päättäjät ja ottakaa opiksenne.
Kalervo Niemelä

Induktio on vaikea suomennettava yhdellä sanalla. Kuten sauna italialaisille. Taisi olla 1960, kun fysiikan oppitunnilla sitä opettelin. Yllättävän moni suomalaiselta kuulostava sana on ulkomaalainen. Atomi, kaikille tuttu, atom alunperin. On i pistetty loppuun suomennokseksi. Ei taida paljon auttaa, jos ilmiötä suomentaa sanalla infuenssi.
Teknisiä termejä

Järkyttävää kuinka moni nuori näkyy heittävän roskan kädestään kadulle. Miten tällainen nuori kohtelee luontoa aikuisena?
Harmistunut