Kyljykselle murskavoitto ja niukka tappio

0
Heikki Honkanen (etualalla) onnistui maalinteossa

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Somerolaisjoukkue Kaurakedon Kyljys pelasi kaksi hyvin erilaista ottelua Someron monitoimitalossa käydyssä salibandyn nelosdivisioonan turnauksessa.

Aamupäivällä turnausisäntä Kyljys sai vastaansa kehnonlaisesti alkukaudella menestyneen Sauvon Urheilijat. Kotijoukkue antoi lisävauhtia sauvolaisten alamäkeen murskaavalla 12–0 voitollaan.

Voittonumerot olisivat todennäköisesti olleet suuremmatkin, jos epätasainen koitos olisi pelattu loppuun asti. Kahdentoista maalin etumatka kuitenkin riitti ottelun päättämiseen runsaat kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa.

Hattutempun tehnyt Kyljys-kapteeni Jari Virolainen ja neljä tehopistettä saalistanut Juho Pettersson olivat ahnaimmat SU:n kurmottajat.

Avauspelin selkäsauna ei jäänyt Sauvon ainoaksi Somerolla. Toisessa pelissä vastassa oli lohko numero 11:n kärkijoukkue, paraislainen SC Wolves/2, joka rynni 13–1 keskeytysvoittoon kolmannen erän alussa.

Vähämaalinen jännityspeli

Päivän toinen kamppailu oli sekä Kyljykselle että Wolves-kakkoselle huomattavasti vaativampi. Joukkueet näet pelasivat tiukan väännön toisiaan vastaan.

Somerolaisittain harmillisesti moni kyljysläinen joutui poistumaan pelipaikalta ennen jälkimmäistä ottelua. Kyljys joutui kärkiryhmän kyytiin vain seitsemän kenttäpelaajan voimin, mutta sinnitteli silti hienosti mukana pistetaistelussa loppuun asti.

Kyljyksen maalia vartioineen Miikka Martin mallikas torjuntapeli ja koko joukkueen uhrautuva sekä myös fiksu puolustuspelaaminen piti laajemman materiaalinsa turvin kaukaloa hallinneen vastustajan varsin hyvin aisoissa.

Päätöserän alussa Wolves livahti 2–0 johtoon, mutta Kyljys nousi uudelleen pistetaisteluun kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Heikki Honkanen räväytti komealla rannelaukauksella kavennuksen, käynnistäen kotijoukkueen hurjan loppukirin.

Loppuhetkille Kyljys vaihtoi maalivahtinsa tilalle ylimääräisen kenttäpelaajan ja pääsi vahvan myllytyksen kautta hakemaan tasoitusosumaa. Pari yritystä liippasi erittäin läheltä, mutta loppusummerin pärähtäessä paraislaiset saattoivat huokaista helpotuksesta ja tuuletella täpärää 2–1 voittoaan.

Virolainen pörssikärkenä

Kolmen pelaamansa turnauksen jälkeen Kyljys on seitsemän joukkueen lohkossa sijaluvulla viisi.

Kolminkertaisen (18 ottelua/joukkue) runkosarjan jälkeen lohkovoittaja nousee ensi kaudeksi Länsirannikon alueen kolmosdivisioonaan ja toiseksi sijoittuva joukkue pääsee karsimaan noususta. Viitosdivisioonaan pudotetaan lohkojumboksi jäävä joukkue.

Jari Virolaisen kotiturnauksessa saalistamat viisi tehopistettä nostivat hänet lohkon henkilökohtaisen pistetilaston kärkipaikalle. Virolainen on koonnut kuudessa ottelussa kahdentoista (8+4) pisteen tehot. Anssi Virta (5+6) on vain pinnan päässä pörssinelosena.

Kyljyksen tehopisteet kotiturnauksessa: Jari Virolainen 3+2, Juho Pettersson 1+3, Heikki Honkanen 2+1, Anssi Virta 1+2, Markus Lehtonen 1+2, Aleksi Heinonen 2+0, Tuomas Friberg 1+0, Olli Honkanen 1+0, Olli Kanerva 1+0, Kari Kummunsalo 0+1 ja Miikka Martti 0+1. Maalivahtina pelannut Martti torjui vastustajien 22 laukauksesta 20.

SB:n P16-joukkue kaatoi SalPan

Miesten nelosdivisioonaturnauksen yhteyteen saatiin sovitettua mielenkiintoinen lisätapahtuma, kun kaukaloon astelivat SB Someron ja Salon Palloilijoiden joukkueet P16-ikäluokan Länsirannikon alueen haastajasarjan kamppailuun.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan tämä SB:n ja SalPan välinen ottelu sisältyi Liedossa pelattavaan turnaukseen. Kyseinen tapahtuma jouduttiin kuitenkin siirtämään uuteen ajankohtaan ja naapurukset pelasivat keskinäisen yhteenottonsa ”alta pois” Somerolla.

SB Somero oli aloittanut kauden napsimalla kahden turnauksen neljästä pelistä pelkkiä voittoja tililleen. Tahti ei laantunut nytkään, kun somerolaiset takoivat tulostaululle voittolukemat 11–6.

Pirteästi aloittanut SB hankkiutui kahdessa ensimmäisessä erässä 7–2 johtoon. Viisi minuuttia ennen loppua somerolaiset johtivat 10–2, mutta loppuhetkillä SalPa sai hieman kaunisteltua tappionumeroitaan.

SB:n Arttu Messi oli viidellä (2+3) tehopisteellään kaukalon tehopakkaus. Häntä säestivät joukkuekavereista Ilmo Nokka (3+0), Tuukka Koskinen (2+1), Atso Pätär i (2+0), Veeti Salo (1+1), Juuso Hätönen (0+1), Joni Hätönen (0+1) ja Leevi Salo (0+1). Maalivahtina pelanneelle Aapeli Laineelle kirjattiin neljätoista torjuntaa.

SB Somero lähtee vajaan kolmen viikon kuluttua Somerolla pelattavaan seuraavaan turnaukseen lohkon kärkipaikalta. Viidestä ottelusta somerolaisten tilillä on yhtä monta voittoa.

Hattutemppu kasvatti Ilmo Nokan henkilökohtaisen pistesaldon jo neljääntoista (9+5) ja hän pitää hallussaan pistepörssin keulapaikkaa selvällä erolla muihin pelaajiin.