Lähikoulu ei riitä muuttohoukuttimena

0

Kannatan edelleen yhtenäiskoulujärjestelmää sanan alkuperäisessä merkityksessä. Sitten varsinaiseen asiaan. Pitkällä tähtäimellä sekä Oinasjärven että Pitkäjärven koulujen säilyttäminen itsenäisinä yksikköinä tulee ajan oloon varsin kalliiksi, vaikka kyseiset koulut sijaitsevat pääteiden varrella.
Lapsiperheiden muuton houkuttimena lähikoulu ei riitä, koska pitäisi löytyä työpaikka kummallekin osapuolelle.
Varmaan perheemme ei olisi paikkakunnalle aikoinaan muuttanut, mikäli olisimme aavistaneet nuo ongelmat.
Poismuuton suunnittelun yhteydessä törmäsimme samaan ongelmaan. Toinen saisi kyseiseltä paikkakunnalta työtä, toinen ei. Piti asettaa lasten hyvinvointi ja tulevaisuus etusijalle, jatkuva muutto rassasi vanhimpia tyttäriä liikaa ja väsyi itsekin jatkuvaan pakkaamiseen.
Ajan kuluessa ongelmat ovat Somerolla vain lisääntyneet, kun työpaikat kaikkoavat, väestö vanhenee ja vähenee.
Kiiruun koulun näkisin edelleen kouluna, en toisena monitoimitalona. En myöskään kannata opetushenkilökunnan irtisanomisia tai siitä puhumista aikana, jolloin korona on tuonut mukanaan henkilökunnalle valtavasti lisätöitä.

Teuvo Kuu-Karkku