Lapselle jouluiloa pakettiin­ – Joulupuu-keräys jatkuu 17.12. saakka

0
Joulupuussa on pakettikortteja, joista selviää, minkä ikäiselle lapselle joululahjan hankkii. Joissakin on jo valmiina toive, millaista tavaraa pakettiin sujauttaa.

LähiTapiola yhdessä Someron kaupungin sosiaalitoimen kanssa järjestää jälleen Joulupuu keräyksen Somerolla. Kuusi pakettikortteineen on valmiina toimistolla.

– Keräys jatkuu 17.12. saakka, joten siihen mennessä valmiit paketit tulee tuoda kuusen alle. Toimisto on auki maanantaisin, jolloin pakettikortteja voi meiltä hakea ja tuoda tänne valmiita paketteja. Ensimmäisen kerran siis tulevana maanantaina 29.11. Hätätapauksessa voimme sopia toisenkin ajan, jos ei pysty millään tulemaan paikalle maanantaisin, toteaa palveluneuvoja Maria Säippä LähiTapiola Etelän Someron toimistosta.

Keräyksellä hankitaan joululahjoja Someron alueen lapsille. Keräykseen voivat osallistua kaikki, jotka haluavat jakaa jouluiloa somerolaislapsille.

Someron sosiaalitoimi on tuonut konttorille valmiit pakettikortit, joista selviää minkä ikäiselle tytölle tai pojalle lahja tulee hankkia. Osassa on myös valmiina toive, esimerkiksi 14-vuotiaalla tytöllä lahjakortti vaatekauppaan tai 13-vuotiaalla pojalla pipo ja hanskat.

Lahjaksi käy ostettu tai itse tehty uusi tuote tai lahjakortti. Pakettiin ei saa laittaa rahaa, elintarvikkeita eikä käytettyjä tavaroita.

Paketteja on tarjolla täytettäväksi 83. Palveluneuvoja Säippä sanoo, että edellisvuosina kaikki paketit ovat tulleet täytetyiksi.

Lahjan antaja hakee toimistolta pakettikortin. Hankkii ja paketoi lahjan ja vie sen toimistoon.

Pakettikorttiin tulee kirjoittaa, mitä lahja sisältää. Esimerkiksi jos antaa vaatteen, niin korttiin tulee merkitä vaatteen koko ja lahjakortin yritys.

LähiTapiola toimittaa lahjat Someron sosiaalitoimelle, joka huolehtii niiden jakamisesta oikeisiin osoitteisiin ennen joulua.

Joulupuu-keräys on Joulupuu ry:n ja paikallisjärjestäjien organisoima jokavuotinen hyvän mielen keräys, jonka tarkoituksena on kerätä joululahjoja lapsille ja nuorille, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman lahjaa. Aluksi Lähivakuutuus toteutti sitä. Nyt LähiTapiola jatkaa perinnettä, ja tekee yhteistyötä kaupungin sosiaalitoimen kanssa.