Liigatulokas hyytyi kyydissä

0
Antti Korhonen latasi Loimaan voittopelissä SoVolle yhden maalin.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalilla oli tähänastisen kauden leppoisin pelipuhde Loimaalla, missä Futsal-Liigan ottelua isännöi sarjatulokas Alastaron Urheilijat.

Parastaan peliin laittamattakin SoVo peittosi liigataulukon peränpitäjän maalein 7–2 (2–1). Maalikimara ja täydet sarjapisteet olivat kahden tappiopelin ja takkuisen hyökkäyspelin jäljiltä tervetulleita somerolaisleiriin.

– Vastustaja veti pelitempon alas ja me lähdimme kävelyvauhtiin mukaan. Harjoituksissammekin mennään paljon kovempaa kuin tässä pelissä, SoVon manageri/valmentaja Jarkko Ihalainen tiivisti pelin hengen.

Voca pommitti kolme maalia

Ensimmäisen kymmenminuuttisen tasavauhtisen lönköttelyn jälkeen SoVo sentään lisäsi hieman vauhtia ja siirsi paineen kotijoukkueen puolustusalueelle. Maalihanat aukesivat kunnolla kuitenkin vasta toisen pelijakson alussa.

Antti Korhonen ja Gezim Voca pommittivat tehotuokion aikana vierasjoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. AU onnistui vielä kaventamaan eroa, mutta mitään asiaa voittotaisteluun loimaalaisilla ei enää ollut.

– Oli hyvä, että edellisen kierroksen nollille jäämisen jälkeen muutamat pelaajamme saivat nyt maalionnistumisia. Aika paljon tekopaikkoja jäi kyllä hukattavaksikin, Ihalainen havaitsi.

– Kokonaisuudessaan tämä peli oli sellaista virkamiespalloilua. Käytiin paikan päällä vain suorittamassa. Viimeinen puristus jäi puuttumaan, eikä sitä kyllä tänään tarvittukaan.

Voca oli kolmine maaleineen voittajien ykköstykki. Arber Istrefi maalasi kahdesti ja Korhonen sekä Mergim Bushi kertaalleen. Juniorikaartista Jaakko Toivonen pääsi pelin lopussa pelaamaan kauden ensimmäisen liigavaihtonsa kentän puolella ja Joel Salonen maalin suulla.

Kalavelka tuli kuitatuksi

SoVo ja Alastaron Urheilijat kohtasivat nyt ensimmäisen kerran liigatasolla, mutta yksi virallinen yhteenotto näillä seuroilla oli takanaan jo aiemmilta kausilta.

Kolmisen vuotta sitten, tuolloin Futsal-Kakkosessa pelannut AU pudotti SoVon ulos Futsal Cupista, kun se voitti Alastaron pienessä salissa käydyn erikoisen kamppailun maalein 11–10.

Voitto nosti SoVoa liigataulukossa kaksi pykälää ylöspäin, kuudenneksi. Asemiensa vakiinnuttamiseksi, tai jopa niiden kohentamiseksi, somerolaisjoukkueen tulisi onnistua pistejahdissa myös tulevana sunnuntaina. Silloin SoVo kohtaa pari sijaa alapuolellaan olevan Mad Maxin tämän kotiareenalla Valkeakoskella.

SoVon tehosaldot Loimaalla

Gezim Voca 3+1=4 (+4/-0=+4)
Arber Istrefi 2+0=2 (+4/-2=+2)
Mergim Bushi 1+1=2 (+4/-2=+2)
Antti Korhonen 1+0=1 (+1/-1=0)
Valdrin Rashica 0+1=1 (+3/-2=+1)
Rinor Karaqa 0+1=1 (+1/-0=+1)
Valmir Seferi (+6/-1=+5)
Guri Qerimi (+3/-0=+3)
Vilho Ståhlström (+2/-0=+2)
Jaakko Toivonen (+0/-0=0)

Maalivahdit: Nevzat Mustafa; peliaika 39.07 (+6/-2), Joel Salonen; 0.53 (+1/-0)
Varoitus: Antti Korhonen (kauden 2.)