Maalijyvä kohdallaan

0
SoVon kolmosjoukkue ja Turun Palloseura taistelivat kauden avauspelissään tasapäisesti. Kuvassa SoVon pelaajista Oscar Fonsell (vas.), Ville Oksanen, Mikko Kaase ja Jasper Joosela.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Länsi-Suomen alueen miesten Futsal-Nelonen lähti räväkästi käyntiin Someron monitoimitalossa, kun Someron Voima Futsalin kolmosjoukkue ja Turun Palloseura järjestivät värikkään kahdentoista maalin näytöksen.

Nelosen turnaukset koostuvat kaksi kertaa viidentoista minuutin mittaisista otteluista. SoVo-kolmonen ja TPS mättivät maaleja tiuhaan tahtiin, niin että loppusummerin pärähtäessä tulostaululla olivat 6–6 tasanumerot.

Taukoa vietettiin turkulaisten 4–3 johtoasemassa, mutta heti toisen puolikkaan alussa Mikko Kaase nosti isännät tasoihin. Sovolaisten puolustuspään lipsahdusten seurauksena TPS livahti välillä 6–4 johtoon, kunnes SoVon komea loppukiri johti pistejakoon.

Ville Oksanen aloitti ja päätti somerolaisten maalikarkelot. Välissä liekehtivät Kaase veljekset Elias ja Mikko, jotka kumpikin viimeistelivät kahdesti.

TPS ilakoi maaleilla myös toisessa pelissään, jossa vastustajana oli turkulainen KF Kosova/3. Turkulaisjoukkueiden keskinäinen välienselvittely päättyi pistejakoon maalijakaumalla 8–8.

Maalitahti pysyi kiivaana päivän viimeisissäkin otteluissa: KF Kosovan kolmosjoukkue nuiji FC Halikko/2:n 15–0 ja SoVo/3 pieksi iltamyöhällä samaa salolaisvastustajaa 9–3 (1–1) lukemin.

Vasta toisella jaksolla kunnon vauhtiin päässeen kotijoukkueen ahnain maalinsylkijä oli viidesti viimeistellyt Emil Fonsell . Mikko Kaase kartutti omaa maalisaldoon kahdella ja Anssi Kerko sekä Oscar Fonsell iskivät maalin mieheen.

SoVo/3 turnaa seuraavan kerran vasta joulun kynnyksellä Turussa, mutta seuran kakkosjoukkue nähdään ”Monarin” peliareenalla jo tänä iltana.

Futsal-Kolmosen toisen kierroksen otteluun SoVo-kakkonen saa vieraakseen Kaarinan Palloseuran, joka on ehtinyt pelaamaan jo kaksi ottelua ja hävinnyt ne molemmat. Somerolaiset yrittävät kirkastaa kilpeään avauskierroksen tylyn 1–11 vierastappion jäljiltä.