Toinenkin Oraksen kerrostaloista myydään

0
Niin kutsutuista Oraksen kerrostaloista myytiin kaksi vuotta sitten etualalla oleva talo (Evertintie 8) ja nyt myydään takana näkyvä punaparvekkeinen talo (Evertintie 10).

Kaupunki myy yhden Evertintien kerrostaloista salolaiselle yrittäjälle Matti Kakolle. Ostajina ovat Kakko ja Santtu Lahdelma sekä perustettava taloyhtiö.

Kakko maksaa vuonna 1969 rakennetusta Hopeakuusi-nimisestä kerrostalosta 159 000 eli 170 euroa per huoneistoalaneliö. Kakon tarjous oli ainoa, jonka kaupungin omistama kiinteistöyhtiö Somerasunnot sai.

Kakko aikoo peruskorjata kaikki talon 15 asuntoa korkeatasoisiksi huoneistoiksi. Tavoitteena hybriditalo, jossa asuisi kaiken ikäisiä ihmisiä. Lisäksi piha-alue tehtäisiin viihtyisäksi puistomaiseksi.

Myös ulkoiset puutteet korjataan ja talo maalataan.

Kakko osti Somerasunnoilta jo kaksi vuotta sitten toisenkin kerrostalon Evertintieltä. Ostajana oli tuolloin Salon Hallitilat Oy ja kauppahinta oli 187 000 euroa.

Kakko on peruskorjannut kerrostaloa ja laittanut asuntoja myyntiin.

Kakko kertoo kaupungille tekemässään uusimmassa tarjouksessa, että kaikki kyseisen Evertintie 8:n asunnot on remontoitu jouluun mennessä.

Evertintien kerrostalojen taloyhtiön nimeksi hän kaavailee Baddingin polkua.

Somerasunnoille jää Evertintielle vielä yksi vuokrakerrostalo.

Kakko on ostamassa kaupungilta myös vuonna 1976 rakennetun rivitalon Kalevintieltä. Kakko aikoo peruskorjata kahdeksan asuntoa sisältävän rivitalon.

Kakko kertoo tarjouksessaan, että suunnittelee ensi kevääksi isoa markkinointitempausta asuntojen myymiseksi. Kampanja kohdistettaisiin Someron mahdollisiin paluumuuttajiin ja loma-asukkaisiin, mutta myös Salon seudulle.