Mistä alkavat jouluvalmistelusi?

0
Ella Santakangas

Teksti ja kuvat Aino Kesäniemi

– Minun jouluvalmisteluni alkavat yleensä joululaulujen fiilistelyllä ja glögin juonnilla. Sitten kun olen löytänyt itselleni jouluisen tunnelman, on kiva alkaa kaivaa joulukoristeita esille, pohtii Ella Santakangas.

– Aloitin jouluvalmistelut juurikin tänään laittamalla jouluvalot paikalleen. Muita valmisteluja ei kotona tarvitse suuremmin tehdä, sillä menen jouluksi tyttären luo Espooseen, kertoo Sirpa Jaakkola.

Sirpa Jaakkola

– Jouluun valmistautuminen alkaa jouluvalojen laittamisella, mikä tapahtuu yleensä joulukuun alussa. Myös joulukalenterit kuuluvat joulunodotukseen, joten sellaiset on tarkoitus käydä vielä hankkimassa, kertovat Peppi Linden (vas.) ja Oona Kainulainen .

Peppi Linden (vas.) ja Oona Kainulainen.

– Omiin jouluvalmisteluihini kuuluu jouluvalojen asentaminen, minkä tein viime viikolla. Seuraavaksi tiedossa on varmaankin kodin joulusiivous, miettii Jaana Björklund , jonka mukana oli Oskari Tammi.