Mitä kuuluu infotauluille?

0
Infotaulut vaatisivat päivitystä.

Teksti ja kuva Timo Kalenius

Someron keskustasta löytyy infotauluja Nesteen ja Teboilin kylmäasemien vierestä ja yksi Rantatuvan edestä. Tauluja ei ole päivitetty vähään aikaan ja niiden kunnossakin on toivomisen varaa. Taulujen ylläpidosta kaupungin ja yrittäjien kesken on epäselvyyttä eikä tuloteiden varsiltakaan löydy infotauluja, joten Somerolle saapuvien matkailijoiden opasteet ovat vähintäänkin puutteelliset.

– Infotaulujen ylläpito oli aikaisemmin annettu ulkopuoliselle firmalle, mutta heidän siitä luopuessaan homma siirrettiin Someron Yrittäjille, joiden piti tauluja päivittää, kertoo kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.
– Kaupungille asia ei siis varsinaisesti ole kuulunut, mutta ymmärrän kyllä, että mikäli taulut eivät ole ajan tasalla, niin ei se ainakaan paranna kaupungin imagoa. Parasta olisi ehkä poistaa ne, jos ylläpitoa ei saada toimimaan, lisää Leino.
– Someron Yrittäjät ovat kyllä yrittäneet kaupata tauluissa olevia paikkoja paikallisille yrityksille, mutta kiinnostusta ei ole juurikaan ollut, toteaa puheenjohtaja Jani Kurvinen.
– Ei ehkä korvaa infotauluja, mutta olemme testaamassa Somero App-sovellusta, johon olisi tarkoitus listata kaikki Someron yritykset ja niiden palvelut, joista sitten myös matkailijat pääsisivät hyötymään, jatkaa Leino.