Kynttilät valaisevat hautausmaat lauantaina 6.11. Pyhäinpäivänä väki käy sytyttämässä kynttilän edesmenneille rakkailleen. Poismenneitä muistellaan valoisassa hengessä vuoden pimeimpään aikaan. Ympäröivä pimeys ja hiljaisuus auttavat siinä.

Kiireisessä maailmassa on syytä hetkeksi pysähtyä. Katsella valomerta ja antaa muistojen viedä. Onnelliset muistot ovat tehokasta vastamyrkkyä maailman kylmyydelle. Jos elämässä on ollut hienoja hetkiä, niin niitä voi olla edessäkin.

Voidakseen hyvin ihminen tarvitsee hiljaisuutta. Siihen pitäisi olla mahdollisuus myös työssä; keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja tehdä se hyvin.

Melusaasteesta ja informaatiotulvasta on hyvä joskus päästä irti. Sulkea ympäröivä maailma, keskittyä näkemäänsä, kuulemaansa ja haistamaansa. Hiljentyä, mietiskellä ja olla omien ajatustensa kanssa. Rentoutuminen voi alkaa ja sitä kautta elpyminen.