Niksinurkkamies yrittää heittäytyä suurten tunteiden valtaan

0
Miehet Janne (Ensi Kulta) ja Keijo (Päivi Eronen) ovat hämmentyneitä naiskauneuden ja tarjoilijoiden (Irja Näyskä, Helena Perho) seurasta.

Ravintolateatteria Myötätuulessa

Ihminen haikailee nuoruutta, sellaista mitä oli ennen tai olisi ehkä voinut olla.

Myötätuulen teatterin Niksinurkka mies ja kauniit naiset -näytelmässä tee-se-itse-mies näkee kaksi kaunista nuorta naista. Kaksikko edustaa hänelle vapautta, villiyttä ja suuria tunteita. Oma vaimo tuntuu komentelijalta, kaavoihin kangistuneelta ja vapautta, tunteita rajoittavalta.

Kun näytelmä etenee, mies näkee ja kokee, muuttuuko elämä auvoisammaksi kaunotarten kanssa vai onko oma elämänkumppani oikea ja turvallisempi vaihtoehto. Selviää, uskaltaako hän heittäytyä tunteiden valtaan vai pelkääkö niitä ja luikkii karkuun tuttuun ja turvalliseen tasaiseen elämäänsä.

Näytelmän on käsikirjoittanut Olla-Riitta Mäkelä. Hän myös ohjaa kappaleen.

– Kirjoitin komedian, joka sopii ravintolaesitykseen. En etsinyt sille mitään sen suurempaa tai syvällisempää merkitystä, kertoo Mäkelä.

Näytelmän keskeinen henkilö on mies, joka keksii ja korjailee kaikenlaisia vempaimia. Hyvin usein työt jäävät kesken, kun uusi ja aiempaa mielenkiintoisempi idea valtaa mielen.

Ystävä sanoo, että mies voisi pitää paikallislehdessä niksinurkkaa.

Ensi Kulta on pääosassa niksinurkan Jannena. Hänen luottokaveriaan Keijoa esittää Päivi Eronen. Olla-Riitta Mäkelä esittää Jannen vaimoa Inkeriä. Nuorten naisten osissa ovat Ella Nyman ja Amalia Väyrynen ja tarjoilijoiden Irja Näyskä ja Helena Perho.

– Meillä on myös laulava kokki Pate Järvinen. Hän on aiemmin ravintolaesityksissä pysynyt kyökin puolella ruokaa laittamassa. Nyt hän piipahtaa näyttämölle ja pyörähtää laulamassa yleisölle, paljastaa ohjaaja Mäkelä.

Myötätuulen teatteri kokeili ravintolateatteria viime vuonna ensimmäisen kerran. Yleisö otti sen hyvin vastaan.

– Katsoja saa istua pöydän ääressä, eteen tulevat alku-, pää- ja jälkiruoat. Näytelmä soljuu silmien edessä siinä samassa, maalailee Olla-Riitta Mäkelä ravintolateatteritilannetta.

Myötätuulen teatteri ottaa kerralla esityksiin 20 katsojaa.

– Ihan täyteen emme vielä ota katsomoa, viittaa Mäkelä koronatilanteeseen.

Marraskuisen niksinurkkamiehen jälkeen joukko huilailee hetken. Seuraavaksi on luvassa näytelmä ulkoilmassa Myötätuulen Majatalon pihalla: talviteatteriesitysten vuoro on helmi-maaliskuussa 2022.

Niksinurkka mies ja kauniit naiset kolmena marraskuun viikonloppuna pe, la ja su Myötätuulen teatterissa, Kaurakedossa, Hämeenojantie 32, ensi-ilta pe 12.11. ja viimeinen esitys 28.11.